Vizualna umetnost

05. 09. 2022 - 01. 10. 2022

Galerija DobraVaga

ZEBU: A3

gostujoča razstava

Vizualni jezik berlinskega umetniškega dua ZEBU se giblje med figurativnim in abstraktnim, njuna dela pa zaznamujejo drzne kompozicije in močne barve.

V DobriVagi bosta predstavila serijo slik, ki od leta 2018 kontinuirano nastaja ob drugih projektih, službah in potovanjih. Slike, ki prikazujejo proste asociacije na vsakdanje situacije, so zato neke vrste način upočasnitve in razmisleka. Na razstavo bosta vključila tudi skice in risbe, ki bodo omogočile vpogled v njun kreativni proces ter ustvarila stensko poslikavo znotraj galerije. 

ZEBU je umetniški duo iz Berlina, ki sta ga leta 2015 ustanovila Lynn Lehmann in Dennis Gärtner. Oba sta leta 2017 magistrirala na Visoki šoli za umetnost Weißensee in na Univerzi za umetnost v Berlinu. Svoja dela sta predstavila na samostojnih in skupinskih razstavah v Berlinu, Seulu, Bologni, Valencii, Sankt Peterburgu, Londonu, New Yorku, Santiagu de Chile in Tokiu. Umetnika ustvarjata na presečišču ilustracije, grafičnega oblikovanja in slikarstva, njuna dela pa se pojavljajo v tiskanih izdelkih, stenskih poslikavah in na razstavah.

Vstop prost
5. 9. – 1. 10. 2022

Organizacija: Kino Šiška

Predvaja se…