Intermedija

04. 11. 2015 - 11. 11. 2015

ZBOROGLED – RAZSTAVA ZAVAROVANE SVOBODE

S projektom Zborogled preko odpiranja varnostnih kamer na vpogled obiskovalcem Kina Šiška nagovarjamo k prevrednotenju dostopa do skupnega in osebnega dobrega. Že mesec dni procesualno razvijamo vizualno instalacijo, ki bo v zaključni fazi delovala na javnih projekcijskih površinah Kina Šiška. Na javnih zborih razpravljamo o razširjanju dostopa do intelektualnih virov in uveljavljanju “skupne rabe” v

S projektom Zborogled preko odpiranja varnostnih kamer na vpogled obiskovalcem Kina Šiška nagovarjamo k prevrednotenju dostopa do skupnega in osebnega dobrega.

Že mesec dni procesualno razvijamo vizualno instalacijo, ki bo v zaključni fazi delovala na javnih projekcijskih površinah Kina Šiška. Na javnih zborih razpravljamo o razširjanju dostopa do intelektualnih virov in uveljavljanju “skupne rabe” v vseh sferah posameznikovega obstoja in delovanja.

Razstava zavarovane svobode v Kinu Šiška, zgornje preddverje, 10. 11. 2015 od 21.00 do 23.00

Po prvem in drugem javnem ZBORU pod odprtimi varnostnimi kamerami v Kinu Šiška vas Inštitut Egon March vabi k svobodnemu druženju pod velikimi platni v zgornjem preddverju. Na trojni projekciji, ki bo za zaključek projekta ZBOROGLED delovala danes, v torek 10. 11., od 21. do 23. ure, si bomo ogledali izbor iz zadnjih dveh mesecev, časovno kompresiran iz preko 80 ur posnetkov nadzornega video sistema. Remiks v živo bo dopolnjeval prenos iz varnostnih kamer v spodnjem in zgornjem preddverju in fragmeti iz umetniških produkcij IEM, ki so bili zasnovani na uporabi varnostnih kamer (Figura v prostoru, Človek v Zaboju – ŠKUC Ljubljana, 1993 / Ditopia Batiskaf Trst – Mala galerija Ljubljana 2007 / Parahouse 12 – Ullsteinhaus Berlin, 2009 …)

Obiskovalce vabimo da se med prireditvijo podpišejo v ODPRTO KNJIGO in si s tem zagotovijo osebno kopijo posnetka svoje pojavitve pod nadzornimi kamerami. Vzpodbujamo seveda tudi k performativnemu obnašanju s poudarjenim gibanjem v prostoru.

Na javnih ZBORIH za prepojmovanje javnega prostora in skupnega in osebnega dobrega so predavali in razpravljali Tomo Križnar, Miran Mohar, Jernej Prijon, Janko Rožič, Alenka Pirman, Simon Kardum, Peter Tomaž Dobrila, Jurij Krpan, Jaka Železnikar, Marko Potokar, Thomas Fuerstner in Marko Košnik.

Avtor socialno tehnološke skultpure: Marko Košnik

Organizacija: Inštitut Egon March, Kino Šiška, Zavod Kersnikova

Zahvale: Miha Vipotnik, Tone Stojko, Damjan Bojadžiev, Borut Savski, Gal Okorn, Branko Erjavec

Projekt so podprli Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana in Nova Panorama d.o.o.

Predvaja se…