Ostalo

31. 10. 2018

DobraVaga

hallowzeen

ZACOPRANA DELAVNICA

zin delavnica

Za noč čarovnic vas vabimo na delavnico skupinskega ustvarjanja mračnega zina groze ob primerni glasbeni podlagi v spremstvu dua Lealudvik.

Poudarek bo na eleganci groze, čarovnicah, črnih rokavicah, nožih, lužah krvi, okultizmu, vampirjih in seksu, brez katerega horror ne obstaja. Na delavnici bomo ustvarili zin, pri čemer bo vsak od sodelujočih prispeval svojo stran oziroma spread. Skupaj bomo dodelili teme za vsakega posameznika, da bo na ta način pokrit čim širši spekter groze. Ustvarjalo se bo v tehnikah kolaža, ilustracije, fotografije, stripa, v kombinacijah z besedilom, kratkimi zgodbami itd.

Material bo na voljo na delavnici, s sabo pa prinesite še vse, kar bi želeli uporabiti.

Končni produkt bo natisnjen zin HALLOWZEEN vol. 2, ki ga bomo fotokopirali za vse udeležence delavnice.

Lealudvik pri svojem delu pretežno uporabljata fotografijo in sekvence videa, kar pogosto prepletata z ilustracijo in grafiko. Skozi video in fotografijo dokumentirata intimne performanse in rituale. Njuna umetniška praksa se napaja iz eksploracije telesa, seksualnosti, okultizma in dojemanjem vlog v partnerskem odnosu. Najpogosteje svoje delo predstavita v zinih lastne produkcije.

Kot Lealudvik sta sodelovala na razstavah, med drugim Lealudvik: Four eyed monster v Kinu Šiška, Fotoknjiga in fotozin v galeriji DobraVaga, Pazi, sveža grafika! / Watch out! wet print!, In the waters on Leviathan v TamTamovi ulični galeriji pod kuratorstvom MGLC, Zini! Sodobna zinovska produkcija v MGLC, Jože v Plečnikovi hiši, V. Bienale neodvisnih v Kinu Šiška, Festival Sonica, ZINE VITRINE v galeriji DobraVaga, Bienale neodvisnih vs. Zelenko v MGLC, ZineZine v galeriji P74 in na Caffeine Hours.

Obvezna je predhodna prijava na: eva.simonic@dobravaga.si.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…