Glasba

27. 10. 2017

dvorana Katedrala

YOUNGBLOOD BRASS BAND

+ DJ Bakto

V Šiško se vračajo fenomenalni ameriški hiphop trubači Youngblood Brass Band, ki so s svojim energičnim nastopom naša tla nazadnje stresli leta 2013. Tokrat nas bodo obiskali ob svoji že 20. obletnici delovanja, ki jo bodo začinili tudi z novimi skladbami s prihajajočega EP-ja.

Desetčlanski pihalni orkester Youngblood Brass Band se s punkovskim pristopom že dve desetletji upira ustaljenim smernicam in brass band izročilo New Orleansa posrečeno spaja s hiphopom. Že na v letu 2000 izdanem prvencu je skupina sodelovala s hiphop eminenco Talibom Kwelijem, od takrat pa je njena prepoznavnost le še rasla – ne le zaradi izvirne, z jazzovskim gruvom nasičene godbe, temveč tudi zaradi slovesa izjemnega koncertnega benda. Njeni z energijo nabiti nastopi so redno razprodani, pogosto pa gostuje tudi na največjih glasbenih festivalih na svetu – od Glastonburyja, Roskildeja in Pukkelpopa do SXSW, WOMAD in North Sea Jazza.

O vrhunskosti ansambla v živo smo se že dvakrat prepričali tudi v Šiški, kar je sam po sebi zgovoren podatek – prav navdušen odziv občinstva in vsesplošna zabava v dvorani sta namreč glavna razloga, da Youngblood Brass Band vedno radi povabimo v goste. Prvič so nas ob domačih Moveknowledgementih razveselili leta 2010, tri leta pozneje so s seboj pripeljali Škota A La Fuja, tokrat pa nas bodo obiskali ob praznovanju 20. obletnice svojega delovanja in izdaji pripadajoče kompilacije še neizdanih skladb, raritet in posnetkov v živo 20 Years Young. Hkrati se lahko nadejamo tudi povsem novega materiala s prihajajoče kratkometražne plošče. Razlogov za udeležbo je torej več kot dovolj, gremo gruvat!

Za DJ ogrevanje bo poskrbel Bakto (Tekk Djz, Tetkine Radosti, Jimmy Barka Experience).

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…