Film

28. 10. 2015

YES MEN SE UPIRATA (The Yes Men are Revolting)

Projekcija dokumentarnega filma režija: Laura Nix in The Yes Men (ZDA, 2015, 91 min) Razvpita aktivista (Mike Bonanno in Andy Bichlbaum), ki delujeta kot tandem The Yes Men, že dvajset let uspešno izvajata neverjetne zabavne potegavščine, s katerimi želita pozornost mednarodnega občinstva usmeriti na korporativne zločine proti človeštvu in okolju. Ikonoklastična revolucionarja, ki nimata druge

Projekcija dokumentarnega filma

režija: Laura Nix in The Yes Men (ZDA, 2015, 91 min)

Razvpita aktivista (Mike Bonanno in Andy Bichlbaum), ki delujeta kot tandem The Yes Men, že dvajset let uspešno izvajata neverjetne zabavne potegavščine, s katerimi želita pozornost mednarodnega občinstva usmeriti na korporativne zločine proti človeštvu in okolju. Ikonoklastična revolucionarja, ki nimata druge opreme kot obleke iz druge roke in pomanjkanje sramu, si z lažmi utirata pot na poslovne in vladne prireditve, kjer opozarjata, kako tvegano je pustiti pohlepu, da vlada svetu. Pri svojem tretjem kinematografskem podvigu (ki sledi filmoma The Yes Men in The Yes Men Fix the World) jih imata že krepko čez štirideset in grozi jima, da ju bosta njuni krizi srednjih let za vedno pognali stran od aktivizma – in to prav med tem, ko se pripravljata na največji izziv, kar sta se jih kdaj lotila – podnebne spremembe. Za razliko od prvih dveh filmov je The Yes Men Are Revolting hkrati študija likov kot tudi zabaven prikaz njunih zadnjih intervencij. S tem ko razkriva človeka, ki se skrivata za triki, v svoji srčiki skriva upanja polno sporočilo o boju za spremembe.

 

režija: Laura Nix in The Yes Men (ZDA, 2015, 91 min)

Organizacija: Zavod Aksioma v sodelovanju s Kinom Šiška v okviru projekta Masters & Servers
S podporo: Program Evropske unije Ustvarjalna Evropa, Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana.

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

  eu_flag_creative_europe_co_funded-transp-s
RŠ1logo_mladina1

Predvaja se…