Glasba

06. 04. 2017

Kavarna Kino Šiška

WE BLESS THIS MESS

V prijetnem pomladanskem ambientu našega letnega vrta nas bo v začetku aprila obiskal portugalski folk punk pesnik We Bless This Mess. Mladenič s svojo kitaro živi razpet med domačim Portom in britansko prestolnico, njegovi nalezljivi akustični napevi in dobra volja pa so navdušili poslušalce ne le na evropski celini, temveč tudi na znamenitem ameriškem festival SXSW.

Nelson Graf Reis je glasbeno pot začel kot član portugalske hardcore zasedbe Blackjackers, ob predstavljanju portugalskih pesmi na obisku sorodnikov v Braziliji leta 2014 pa ga je doletelo srečno naključje – njegova kantavtorska šarmantnost je tako prevzela tamkajšnje poznavalce, da so mu ponudili snemanje kratkometražnega prvenca kar v brazilskem studiu.

Nelson je izkoristil priložnost, si nadel naziv We Bless This Mess in posnel veder EP Love and Thrive, ki že v naslovu razkriva njegov preprost recept za srečno življenje – “ljubi in uspevaj”. S pozitivnim sporočilom in punkovskim pristopom do folk ter country tradicije je obredel Evropo in prepričal ne le fenov tako zasedb Against Me!, The Shins ter Mumford & Sons kot Franka Turnerja in Boba Dylana, temveč tudi organizatorje uglednih festivalov, kot so nemški Reeperbahn, nizozemski Eurosonic in ameriški SXSW.

Vabljeni na prijeten pomladanskim večer na letnem vrtu naše kavarne – za dobro glasbo in osvežitev poskrbimo mi, v primeru nenaklonjenega vremena pa se bomo zatekli v preddverje in zanimive pripovedi iz Portugalske, Brazilije, Velike Britanije ter povsod vmes poslušali udobno zleknjeni na kavču.

Organizacija: Kino Šiška.


Podprto s strani
 Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Predvaja se…