Vizualna umetnost

01. 04. 2014 - 11. 04. 2014

WASTED RITA: HUMAN BEINGS – GOD’S ONLY MISTAKE

Human Beings – God’s Only Mistake je aktualna serija samostojnih razstav, ki jo je Wasted Rita zasnovala v letu 2013.  Je odraz avtoričine neustavljive želje po raziskovanju, reflektiranju in nabiranju emocij, izkušenj in idej ter prespraševanju vsakdanjih družbenih predpostavk. Nove teorije se srečujejo s starimi, precenjeni klišeji postajajo aktualnejši kot kadarkoli prej in tu je

Human Beings – God’s Only Mistake je aktualna serija samostojnih razstav, ki jo je Wasted Rita zasnovala v letu 2013.  Je odraz avtoričine neustavljive želje po raziskovanju, reflektiranju in nabiranju emocij, izkušenj in idej ter prespraševanju vsakdanjih družbenih predpostavk. Nove teorije se srečujejo s starimi, precenjeni klišeji postajajo aktualnejši kot kadarkoli prej in tu je na tone brezmejnih spekulacij o tej lepi mali stvarci, ki ji pravimo družba: padci in vzponi, razhajanja in ujemanja, perverznost in moralnost, kompleksnost in (pretirana) predvidljivost ter skrajno tanka linija med popolnostjo in ostudnostjo. Avtoričin projekt lahko vidimo kot nikoli dokončano tezo  o človeški eksistenci ter posledično in neizbežno kot največjo napako, ki jo je makrokozmos kadarkoli videl. Ostanite mirni, krivite Svetega duha.

Wasted Rita je grafična oblikovalka in ilustratorka. Ko ne potuje, živi v Lizboni. Je rojena provokatorka, po potrebi sarkastična in neutrudno razmišljujoča oseba, ki mora pisati o življenju in človeškem obnašanju ter se igrati z besedami, da sploh lahko diha. Je avtorica bloga www.ritabored.blogspot.com, na katerem skorajda dnevno  objavlja risbe, polne črnega humorja, in zbadljive stilizirane zapise. Njena dela so bila objavljena na neštetih spletnih straneh, posvečenih umetnosti in grafičnemu oblikovanju, v večih revijah ter nekaj knjigah. Razstavljala je v Parizu, Londonu, Berlinu, Bochumu, Zagrebu in širom Portugalske ter kot freelancerka sodelovala s številnimi naročniki s širnega sveta. Na prvi pogled neotesana in predrzna,  v prvi vrsti pa nebrzdan otrok, ki počne tisto, kar misli, da mora.

www.wastedrita.com

Predvaja se…