Vizualna umetnost

18. 11. - 11. 12.

Galerija DobraVaga

UMETNICA NA MESEC

Vita Eva Weisseisen: Umetnost je dolgočasna, gremo plesat

razstava

vstop prost

Razstava je ljubezensko pismo pevki in popkulturni ikoni Madonni. V svojem ustvarjanju Madonna prepleta umetnost in zabavo, njena glasba je komercialna, hkrati pa ima neko težo in premika meje glasbene umetnosti. Podobno se umetnica Vita Eva Weisseisen rada prepušča svobodnemu umetniškemu ustvarjanju, ki ni zamejeno s strogimi koncepti, temveč je sproščeno in se ob njem rada zabava. Zdi se ji, da se tovrstno ustvarjanje pogosto dojema kot neresno, slabo in brez umetniške vrednosti, zato bi včasih najraje vse pustila in šla plesat.

Vita Eva Weisseisen študira na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Je članica in soustanoviteljica kolektiva Podmladek. Sodelovala je na različnih skupinskih razstavah, kot sta AppointMENT in Sveže ribe: Risba v galeriji DobraVaga. S kolektivom Blagor je razstavljala v Švicariji, s kolektivom Podmladek pa v Mini teatru, Galeriji Škuc in lokalu Soteska. V svojih delih se posveča trenutnim interesom (glasba, film, popularna kultura in literatura), ki jih povezuje z osebnimi izkušnjami. Svoje risbe večkrat poveže z besedilom in tako ustvarja neke vrste dnevniške zapise, pri čemer se ne omejuje s tehniko.

Organizacija: Kino Šiška.

Vstop prost.
18. 11. – 11. 12. 2021

PCT POGOJI
Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo. Ob predložitvi katerega od navedenih dokazil je potrebno izkazati tudi veljaven osebni dokument.

 

 

Predvaja se…