Vizualna umetnost

14. 12. 2021 - 11. 01. 2022

Galerija DobraVaga

UMETNIK NA MESEC: Zdenka Pandžić, Tom Winkler: (C6H10O5)n + (Al2O3(SiO2)2(H2O)2)+ x + CH3NO2 + y

razstava

Razstava z naslovom (C6H10O5)n + (Al2O3(SiO2)2(H2O)2)+ x + CH3NO2 + y predstavlja sodelovanje umetnika Toma Winklerja in umetnice Zdenke Pandžić. Decembra se bosta v razstavnem prostoru Umetnik na mesec predstavila s skupnim projektom, katerega izhodišče predstavlja raziskovanje različnih materialov, ki so privedli do zanimivih in nepričakovanih izpeljav. 

x = naključni minerali

y = naključni pigmenti Toma Winklerja in Zdenke Pandžić

Tom Winkler (1996) je študiral oblikovanje kamna na VSŠ Sežana (2015–2017) in nato nadaljeval študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO), smer kiparstvo, kjer trenutno opravlja magisterij. Svoja dela je razstavljal na skupinski razstavi S03E03: This too shall archive, ki jo je organizirala pop-up galerija Gallery 7:069 v sodelovanju s Kinom Šiška, ter na skupinski razstavi Šta će biti posle?, ki je potekala v sklopu festivala Heartefact v Beogradu, kjer se je pol leta izobraževal na Fakulteti likovnih umetnosti.

Zdenka Pandžić (1998) je leta 2021 diplomirala iz slikarstva na ALUO, kjer nadaljuje magistrski študij. Sodelovala je na razstavah in projektih, kot so ŠIPK projekt Roževina zgodovine: Kozmetika v družbi in času (z izdajo revije in umetniško intervencijo na razstavi Roževina zgodovine v galeriji ŠKUC), razstava Ni belega platna v Mali galeriji Banke Slovenije (2020) in Ne postopaj, danes je kataklizma v Galeriji Alkatraz (2021).

Organizacija: Kino Šiška/DobraVaga

14. 12. – 11. 01. 2022 @ DobraVaga

VSTOP PROST

PCT POGOJI
Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo. Ob predložitvi katerega od navedenih dokazil je potrebno izkazati tudi veljaven osebni dokument.

Predvaja se…