Vizualna umetnost

25. 02. 2021 - 22. 03. 2021

Galerija DobraVaga

UMETNICA NA MESEC Lea Topolovec: Pit Stop 2

razstava

Pit Stop 2 je nadaljevanje umetničinega projekta, v katerem raziskuje obravnavo in predrugačenje nevtralnega galerijskega prostora.

Pri procesu zapolnjevanja galerijske praznine projektnega prostora Fotopub je v instalaciji Pit Stop sledila svojim pravilom, domišljiji in intuiciji, skozi katera je s sopostavljanjem materialov ustvarila posebno senzorično doživetje. Na videz enostavna in izčiščena formacija je obiskovalcu omogočala mnogo različnih branj in vstopov, zaradi česar je instalacija pridobivala na kompleksnosti. Svoja konceptualna in materialna izhodišča Lea tokrat prenaša v drugo okolje in s tem v nov kontekst, kjer si zopet pusti možnost, da se skozi enake vzvode zgodijo novi, nepredvidljivi in nepričakovani rezultati, medsebojno odzivanje materiala, prostora in gledalca pa vzpostavlja nove pomenske vrednosti. 

Lea Topolovec končuje študij Vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. V preteklem študijskem letu se je izpopolnjevala na izmenjavi na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Bratislavi, kar je predstavljalo pomemben doprinos k njenemu delovanju. Tekom študijskih let je med drugim širila svoje razumevanje vizualne umetnosti tudi na raznih delavnicah, ponavadi v sklopu različnih festivalov. Lea v svoji vsakodnevni praksi največkrat poseže po analognih in digitalnih fotografskih tehnikah, vendar v svojem delu ne izključuje ostalih medijev ali metod dela, saj se vselej nagiba k njihovemu združevanju in prepletanju. Skozi svoje projekte raziskuje in vzpostavlja specifičen odnos do družbe in okolja. Same vsebine njenih del so konceptualno kompleksne, formalno pa pogosto stremijo k izčiščenosti. Do sedaj je imela priložnost svoje delo predstaviti na več skupinskih razstavah, med drugim tudi v DobriVagi. 

Vstop prost.

Organizacija: Kino Šiška

 

Predvaja se…