Glasba

10. 09. 2021

Kavarna Kino Šiška

poletje v Šiški 2021

UJMA

brezplačen koncertni cikel

Iz ljubljanskega podtalja po burnem desetletju ustvarjanja z debitantskim albumom vznika ujma – solistični projekt ljubljanskega kantavtorja Vasje Oniča, še najbolje znanega kot bobnarja zasedbe persons from porlock. Ploščo nam bo prvič v živo predstavil le nekaj dni po izidu na Založbi Radia Študent.

S ploščo The Hereafter nas ujma povleče v vrtinec življenja in odpre okno v lastno življenjsko pot, ki je uteho iz pogosto toksičnega ljubljanskega okolja, polnega drog, alkohola, afterjev in rokenrola, našla v glasbi. Gibanje med temačnim folkovskim kantavtorstvom in bolj plesnim elektronskim ustvarjanjem brez odvečnih plasti prepusti ravno pravšnji prostor ujmovim vokalom v angleščini in slovenščini, iskrenost projekta pa še podčrta intimno spalnično okolje, v katerem je bil posnet.

Poletje v Šiški je niz brezplačnih večernih koncertov za poletno druženje in zbliževanje. Ob lepem vremenu se bomo z osvežilno pijačo v roki ohlajali na letnem vrtu Kavarne Kina Šiška, v primeru, da nam jo zagode dež, pa bomo ob upoštevanju veljavnih javnozdravstvenih zapovedi v glasbi uživali pod streho naše Komune. Dobrodošli na Poletje v Šiški!

Vstop prost.

Organizacija: Kavarna Kino Šiška in Kino Šiška.

Predvaja se…