Glasba

11. 11. 2020

dvorana Katedrala

TSCHIMY

spletni prenos koncerta

V neposrednem spletnem prenosu se nam bo predstavil Tschimy, eden najbolj svežih novih glasbenih izrazov na domači sceni. Gospodič je z EP prvencem pri založbi Ente Tapes zanetil spletni hajp in s svojim hrepenenjem prigode milenijskih generacij spajdašil z vinilno nostalgijo njihovih staršev, v živo pa bo nastopil prvič.

Korona gor ali dol, letošnjo jesen si bomo zapomnili po presenečenju, ki ga je za domačo glasbeno sceno pripravil Tschimy s svojim solo projektom kantavtorskih pesmi in brsteče sodobne instrumentalne produkcije. Ustvarjalec, ki smo ga v zadnjih letih spoznavali skozi hip hop beate in DJ sete za kolektiv Spejs ter založbo rx:tx, pa tudi kot basista v jazz zasedbi Lube duše ali prodorni glas afriškega zbora Sankofa, je v zadnjih vzdihih septembra najprej objavil video za skladbo “Hera”, nato pa med nas spustil še romantičnega duha male plošče Human OS.

EP Human OS, ki ga je izdala mala kasetna založba Ente Tapes, je zaokrožil z elegantno hitrostjo in že v prvih tednih izvabil radostne vzklike poslušalcev in kritikov, ki Tschimyjevi zgodbi hrepenenja, naklonjenosti in razočaranja upravičeno pripisujejo izjemno moč pripovedi. Nesluteno univerzalno nagovarjanje mladega avtorja vzbuja žarke upanja na plodno in brsteče povezovanje zgodovin in prihodnosti, spominov in hrepenenj, minulih popevk in glasbe današnje mladine.

Tschimyjev alternativni indie pop v mnogih odtenkih zrcali žanrsko podobo glasbe generacij dvatisočih, ki prepleta zapuščine čutnih duhovnih muzik jazza in soula s sodobnejšimi trendi. S potrpežljivim tempom in pronicljivo rabo slovenščine si bomo v tokratnem hibridu v misli priklicali velike pesmi tukajšnje glasbene zgodovine, njihovo neizmerno igrivost, ljubezen ter živopisana življenjska vprašanja.

Večji del prihodkov od spletnih ogledov gre izvajalcu. Podprite domačo glasbeno ustvarjalnost in se vidimo na špilu.

Zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov bo tokratni hibridni koncert potekal predvidoma le v neposrednem plačljivem prenosu na platformi DICE, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…