Glasba

03. 04. 2020

dvorana Katedrala

TINKARA KOVAČ – PRESTAVLJENO

predstavitev novega albuma

Tinkara Kovač pripravlja nov album z naslovom ∞ (‘NESKONČNOST’), ki ga bo predstavila na koncertu z gosti v Kinu Šiška. Album prinaša prepoznavne pesmi iz njene preteklosti ter nekaj novih. Aranžmaji so narejeni z ljubeznijo in spoštovanjem do živega igranja, muziciranja in prehajanja najrazličnejših žanrov. Tako lahko na albumu poleg barvitih vokalov, kitar, klavirja in flavte, slišite zvoke violine, trobente, marimbe, najrazličnejših eksotičnih piščali, klarineta, tresa, barvitih perkusij in tube. Zvok, ki so ga posneli v Tinkarinem studiu, bodo prenesli na oder, tako da se album od koncerta ne bodo bistveno razlikoval, ampak bosta tvorila lepo celoto.

Tinkara je s svojimi številnimi in raznolikimi zasedbami od leta 1996 odigrala preko 1000 koncertov v Sloveniji, Hrvaški, Avstriji in Italiji. Med pomembnejša mednarodna sodelovanja na odru in v studiu uvršča Iana Andersona(Jethro Tull), Roberta Planta (Led Zeppelin), Carlosa Nuneza (TheChieftans), Dana Laverya (Tonic), Massima Bubolo, Kati Garbi in Paula Millnsa, nedavno pa je sodelovala pri snemanju novega studijskega albuma kultne italijanske zasedbe Litfiba.

Tinkara pa rada tudi preseneča – ob 30-letnici slovenske metal zasedbe, Interceptor, se je ‘Master Čulku’ pridružila v skladbi ‘Uničimo tabuje’, reški šok rockerji Let 3 pa so jo povabili k snovanju priredbe ‘Maček v žaklju’.

Tinkara Kovač je pred 22. leti izdala prvi album in z njim osvojila Zlatega petelina. Od leta 1997, ko je izdala svoj prvi single, ‘Veter z juga’, je najprej pri založbi ZKP RTV Slovenija izdala dva albuma (‘Ne odhaja poletje’ in ‘Košček neba’), od leta 2001 je za založbo Dallas Records do danes izdala še tri studijske albume (‘Na robukroga‘, ‘O-range’ in ‘aQa’) – eden od teh (‘O-range’) je v mednarodni različici izšel tudi v Italiji, na Hrvaškem, v Makedoniji in Grčiji (EMI) – ter en single (‘Spezzacuori’), en posebni projekt v štirih jezikih (Enigma) v sodelovanju s furlansko založbo Numar Un in eno kompilacijo z največjimi uspešnicami (Vsak je svoje sreče Kovač). Leta 2012 je izdala (Dallas Records) posebni album priredb ex-jugoslovanskih skladb v sodelovanju s producentom Iztokom Turkom (‘Rastemo’). 

V letu 2016 je v samozaložbi izdala album ‘Dober dan, življenje’ in ga pospremila s številnimi glasbenimi gosti v živo na celovečernem koncertu v Cankarjevem domu. V letu 2017 je izdala za angleško neodvisno založbo Plaza Mayor album ‘Cuori di ossigeno’, ki je zbirka sodelovanj, potovanj in spominov s prestižnimi mednarodnimi gosti. Vse skladbe so odpete v italijanskem jeziku. Album je v digitalni distribuciji po celem svetu, v fizični pa v Franciji, Angliji, Italiji, Sloveniji in na Kitajskem.

V več kot 20 letih delovanja na glasbeni sceni je prejela številne nagrade in priznanja: prva nagrada na Festivalu MMS 1997in MMS 2019, osem Zlatih petelinov leta 1998, zlata in platinasta odličja za vse albume, druga nagrada na izboru za Evrovizijo v Sloveniji leta 1999, najboljši video in skladba na TV MP3NOW v Londonu leta 2000, zmaga na EMI 2016 in finale na Eurosongu 2016, najbolj predvajana skladba leta 2016, skladba ‘Spet’.

22. februarja bo Tinkara Kovač s skladbo ‘Forever’ nastopila na letošnjem tekmovanju Ema 2020.

V petek, 3. aprila 2020, se nam obeta čudovit večer v družbi odlične glasbenice, flavtistke in vsestranske umetnice, Tinkare Kovač!

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim. V prodaji tudi spominske vstopnice ( +5€).

Organizacija: Dallas Records & Mars Music.

Predvaja se…