Glasba

20. 02. 2019

dvorana Komuna

THE STRANGE

+ Malamor

Povratniki The Strange, pri katerih sile združujejo Chris Eckman (ex-The Walkabouts), The Bambi Molesters in My Buddy Moose, nas bodo ob podpori domače tarantinovske naveze Malamor ob somraku popeljali po ameriških pustinjah s svojim težko pričakovanim drugim albumom, prvim v 14 letih. Opasajte revolverje!

Zasedba The Strange je na začetku tisočletja nastala kot skupni projekt članov priznanega hrvaškega surf rock benda The Bambi Molesters in v Sloveniji udomačenega seattelskega glasbenika Chrisa Eckmana (ex-The Walkabouts). Navkljub odličnemu prvencu Nights of Forgotten Films (2004), ki je požel odobravanje svetovnih medijev, kot so Pitchfork, Rolling Stone in Mojo, ter uspešni promocijski turneji, na kateri se je zasedbi pridružil član R.E.M. Scott Mccaughey, je minilo kar 14 let, preden se je zasedba zopet zbrala na kupu.

Septembra je izšel drugi studijski album zasedbe The Strange, naslovljen Echo Chamber, za katerim stoji razširjena ekipa – bendu so se namreč pridružili še člani hrvaškega benda My Buddy Moose in dvoglava pihalna sekcija, na plošči pa gostujejo tudi kantavtorica Irena Žilić in Praški filharmonični orkester. Prelivajoče se plasti surf rocka, bluesa, alt-countryja, jazza, gotike in melanholije so hrvaški kritiki soglasno označili za eno najboljših domačih izdaj leta 2018, zato se že veselimo predstavitve konec februarja.

Za uvod nam bo strasti razvnela domača zasedba Malamor, ki se nahaja na razpotju kabareja, latina, swinga, soula, rockabillyja in psihedelije ter garažnega punka. Leta 2017 je izšel njen drugi album Daisy, s katerim je peterica začinila svojo ostrino. Njen zvok tako reže kot katana Ume Thurman v filmih Ubila bom Billa in grmi kot avtomobil Kurta Russella v Smrtno varen. Glasba, ob kateri habanero pogasiš s tekilo.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…