Glasba

04. 11. 2018

Komuna

THE HOMESICK

+ 7AM

Hrupni nizozemski sestav The Homesick, ki nas je s svojim popovsko nalezljivim zvočnim zidom odpihnil na lanskem MENT Ljubljana in ki mu slavospeve pojejo Drowned in Sound, Louder Than War, The Quietus in Gigwise, bo novembra končno obiskal Šiško. Pridružil se mu bo domači garažni punk/grunge trio 7AM, ki prav tako verjame v moč glasnosti.

Nizozemski trio The Homesick, doma iz odmaknjenega mesta, kjer so pred dobrimi 1200 leti zaklali sv. Bonifacija, je na prvo turnejo po domovini krenil, še preden so bili člani dovolj stari, da bi si lahko sami naročili pivo. Saj ga niti niso potrebovali – s svojim glasnim, a neverjetno nalezljivim raziskovanjem popovske melodike pod vtisom izvajalcev, kot so Pixies, Deerhunter in Ariel Pink, so brez težav osupnili občinstvo na festivalih Incubate in Le Guess Who?. Sledila je izdaja lanskega polnopravnega prvenca Youth Hunt, ki je prejel pohvale cenjenih mednarodnih medijev, npr. Gigwise, Drowned in Sound, Clash Music in The Quietus – pri slednjem so celo zapisali, da ima skupina potencial postati eden največjih pop bendov vseh časov, če bo tako uspešno nadaljevala z delom.

Trojica je zatem med drugim nastopila na festivalih SXSW, The Great Escape, Tallinn Music Week in Waves Vienna ter ogrevala za Franz Ferdinande. V Ljubljani smo bend prvič spoznali na lanskem festivalu MENT Ljubljana, nato pa še dobrega pol leta pozneje na samostojnem koncertu v Gromki. Obakrat nas je pustil hlastajoče po še, zato je končno napočil čas, da obišče še Šiško.

Slovensko-nemška naveza 7AM pravi, da ne verjame v glasbene žanre, temveč v igranje na glas. “Surovo in umazano, prodorno in nalezljivo,” pristavlja Odzven v recenziji prvenca. Prodano! DIY zanos je bend iz garaže med drugim popeljal po Klubskem maratonu, na festival Hrupni dnevi ter po Balkanu, novembra pa bodo za kitaro, bas in bobne zagrabili v Šiški.

Vstopnice že v prodaji prek spleta.

Organizacija: Kino Šiška.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Predvaja se…