Glasba

10. 05. 2018

Komuna

THE BONGO CLUB

+ Joker Out

The Bongo Club ve, v katerem grmu tiči zajec. Dopadljiva kitarska melodika, prefrigana besedila o tegobah in prigodah mlajših generacij ter vedri ritmi so recept za indie rock, ki je na prelomu tisočletja obnorel svet. Švedi ta zvok povzemajo in posodabljajo za današnje čase ter poslušalce, tako dobro, da so prepričali tudi producenta, ki se je med drugim podpisal pod najznamenitejše plošče Oasisov. Ni slabo za bend, ki obstaja šele tri leta! Domače barve bodo na majskem večeru zastopali aktualni prvaki naše Špil lige, shagadelični rock mladci Joker Out.

Ne, The Bongo Club na žalost ali srečo ni društvo ljubiteljev bongo bobnov. Je pa mlad švedski indie rock bend, ki špila “hkrati inteligentno in neumno, preprosto briljantno kitarsko glasbo,” kot se je nad četverico navdušil znameniti producent Owen Morris (Oasis, The Fratellis, The Verve, The Kaiser Chiefs …). Fantje ustvarjajo nalezljive napeve za petkove večere s frendi, ne preveč resne romance, trapaste podvige in partije Fife na razmajani konzoli pri bivši ali bivšemu. Tista muzika, na katero smo plesali v klubih na prelomu tisočletja, prenovljena in osvežena za novo desetletje ter nove generacije. Malo za šalo, malo zares, vedno pa s srcem in gorečo ljubeznijo do rokenrola.

The Bongo Club živijo za tisti trenutek, ko po celodnevnem tezgarjenju v brezvezni službi stopijo na oder in dajo vse od sebe, pa četudi morajo za to prepotovati pol Evrope in se prehranjevati s postanim fast foodom. Februarja so ob jasnem kritiškem odobravanju izdali svoj prvenec Anybody Have a Lighter?, maja so v Šiški. Dobrodošli v klubu Bongo!

Tudi ljubljanski pobje Joker Out živijo rokenrol. Shagadelic rokenrol, pravijo sami, mi pa pristavljamo, da gre za klen slovenski rock, mladostniško neobremenjen in na dobri poti k množičnemu prepevanju refrenov v največjih koncertnih prizoriščih v državi. Po zmagoslavju na lanskem celodnevnem dogodku Šiška Open se v našo hišo vračajo kot aktualni prvaki naše Špil lige, ki so si izkušnje nabirali tudi z veterani Siddharta, Big Foot Mama in Hamo & Tribute 2 Love. Z nastopom na Ritmu mladosti so spoznali tudi že Stožice, njihov prvenec pa je načrtovan za konec leta, še ravno pravi čas, da se poda v boj za titulo najboljše domače izdaje leta 2018.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in na Eventimovih prodajnih mestih.

Organizacija: Kino Šiška.


Podprto s strani 
Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Predvaja se…