Film

05. 02. 2014

SVET STAV

Premiera dokumentarnega filma (Slovenija, 2014) Športne stave so dobičkonosen posel s katerim se ukvarjajo milijoni. Ilegalne in zasebne spletne stavnice so povzročile revolucijo v prirejanju stav in pritegnile stavce iz vsega sveta. Veliki zaslužki so premamili tudi kriminalne organizacije – stavne sindikate, ki služijo s prirejanjem izidov in stavnih trgov ter postajajo največje zlo modernega

Premiera dokumentarnega filma (Slovenija, 2014)

Športne stave so dobičkonosen posel s katerim se ukvarjajo milijoni. Ilegalne in zasebne spletne stavnice so povzročile revolucijo v prirejanju stav in pritegnile stavce iz vsega sveta. Veliki zaslužki so premamili tudi kriminalne organizacije – stavne sindikate, ki služijo s prirejanjem izidov in stavnih trgov ter postajajo največje zlo modernega športa. Vedno več je primerov, športov in držav, kjer so preiskave že prinesle obsodbe, tudi v Sloveniji smo obravnavali nedovoljeno prirejanje stav in prirejanje izidov zaradi zaslužkov na stavnicah.

Dokumentarni film bo spomladi predvajan na TV Slovenija, že v sredo 5. februarja ob 20.00 pa bo premierno prikazan v Kinu Šiška, kjer po projekciji sledi pogovor režiserja z nekaterimi akterji v filmu.

Režija, scenarij, montaža: Toni Cahunek

Kamera: Marko Sok, Boris Kaeski, Aljoša Korenčan

Grafika: Tina Strgar

Glasba: Miha Eržen

Predvaja se…