08. 10. 2016 - 08. 10. 2016

STRIPOLISFEST 2016 | Risarska delavnica z Delphine Vaute (15+)

Francoska ustvarjalka Delphine Vaute bo v sklopu festivala stripa Stripolisfest 2016 vodila risarsko delavnico na temo otroških spominov in pripovedovanja zgodb v slikah. S seboj prinesite predmet, ki vam prikliče v spomin izkušnjo, predstave ali občutke iz otroštva; služil vam bo kot inspiracija za razvoj in ustvarjanje fiktivne likovne pripovedi. Nastala dela bodo objavljena v

Francoska ustvarjalka Delphine Vaute bo v sklopu festivala stripa Stripolisfest 2016 vodila risarsko delavnico na temo otroških spominov in pripovedovanja zgodb v slikah. S seboj prinesite predmet, ki vam prikliče v spomin izkušnjo, predstave ali občutke iz otroštva; služil vam bo kot inspiracija za razvoj in ustvarjanje fiktivne likovne pripovedi. Nastala dela bodo objavljena v obliki zina.
Tematsko izhodišče delavnice je povzeto po slikanici za odrasle Yvonne, otrok dvorec, kjer avtorica črpa inspiracijo iz otroških spominov, v njej lastni vizualni govorici briše meje med imaginarnim in realnim ter ustvarja skrivnosten in dvoumen svet, poln različnih pomenov.

DELPHINE VAUTE
(1978) je francoska risarka in ilustratorka. Študirala je na Akademiji za likovno umetnost v Angersu ter nadaljevala študij zgodovine umetnosti v Nantesu, kjer živi in dela. Njeno delo se nenehno giblje med realnim in domišljijskim, risba se zdi na prvi pogled nedolžna, skoraj naivna, a značilno gradi na detajlih, ki pritegnejo pozornost in razprejo ter razplastijo podobo. Yvonne, otrok dvorec je prvi prevod njenih del v slovenščino – pred njim so v francoščini izšla štiri njena samostojna dela; leto po izidu originala ga je lani pri nas izdala založba VigeVageKnjige.

http://www.delphinevaute.com/

Brezplačna delavnica je namenjena starejšim od 15 let. Število udeležencev na delavnici je omejeno. Prijave: tanja.skale@kinosiska.si.

Produkcija: Kino Šiška | v sklopu festivala Stripolisfest 2016.
Gostovanje Delphine Vaute je podprl Francoski inštitut v Sloveniji.

Predvaja se…