22. 10. 2013

STRIPOLIS

družabni večer za vse striporisce in stripoljubce Novo sezono Stripolisa nadaljujemo znotraj običajnih časovno-prostorskih koordinat in z novo dozo vrhuncev devete umetnosti iz domačih logov in širnega sveta ter z zdravo mero samopredstavitev striparjev in zanimivih stripovskih projektov. Tokrat nam bosta italijanski stripar Franco Sacchetti in domača videastka Urška Djukić predstavila mednarodni aktivistični stripovski in

družabni večer za vse striporisce in stripoljubce

Novo sezono Stripolisa nadaljujemo znotraj običajnih časovno-prostorskih koordinat in z novo dozo vrhuncev devete umetnosti iz domačih logov in širnega sveta ter z zdravo mero samopredstavitev striparjev in zanimivih stripovskih projektov.

Tokrat nam bosta italijanski stripar Franco Sacchetti in domača videastka Urška Djukić predstavila mednarodni aktivistični stripovski in vizualni projekt na temo ekologije Bitta reGeneration, od domačih avtorjev pa lahko potrdimo tudi udeležbo super tandema Matej de Cecco (risar) in Boštjan Gorenc – Pižama (scenarist), ki že od leta 2008 ustvarja Pilov strip s Pilkom, Čopko in Šnofijem v glavnih vlogah. Seveda bomo vse naštete avtorje povprašali tudi o preteklih in morebitnih prihodnjih stripovskih projektih in sodelovanjih.

Stripolis bo vodila Pia Nikolič. Se vidimo!

 

http://www.francosacchetti.it/

http://urskadjukic.wix.com/portfolio

http://www.matejdececco.daportfolio.com/

http://pizama.si/

 

Vstop prost
Organizacija Kino Šiška.

Predvaja se…