Glasba

06. 06. 2020

dvorana Katedrala

štream x Špil liga: 1. polfinalni večer

Lights Out, Shiver River & Before Time

Ste si vedno želeli, da Ivana spozna še vaša mama, vendar vam je nikoli ni uspelo »zvleči« do Kina Šiška? Tokrat boste lahko ligašem in svežim foram o basistih prisluhnili kar iz udobja domačega kavča. Vendar to še ni vse! Štream vam omogoča, da se ligašem – Shiver River, Before Time in Lights Out – kot tudi Ivanu in ostalim v publiki preko platforme Zoom pokažete, z njimi virtualno zaplešete, poklepetate in nenehno delite svoje komentarje in vprašanja.

https://bit.ly/SpilLiga01_ZOOM
*ZOOM: Na svojo napravo (računalnik, tablico, telefon) morate najprej naložiti Zoom aplikacijo. Za vstop na Štream je potrebna tudi registracija. Registrirate se na zgornji povezavi (lahko se vpišete pod izmišljenim imenom), nato se spodaj pojavi napis “Please click this URL to join.” Desno od napisa kliknite na navedeno povezavo in dobili boste dostop do Zoom štreama

YOUTUBE LIVE

Odločitev o napredovanju v finale ostaja v rokah strokovne žirije, ki bo dogajanje spremljala preko Zooma, in občinstva, ki bo za svoje favorite lahko glasovalo z SMS-om na telefonsko številko, prikazano na ekranu.

Tune in v soboto, 6. junija ob 20.00 preko platform Zoom*, Facebook in YouTube.

*Vsak koncert bo imel posebno ID številko, ki jo bomo objavili na spletni strani in na družbenih medijih. Za ogled koncerta “iz prve vrste” boste morali na svojo napravo (računalnik, tablico, telefon) naložiti Zoom aplikacijo. Za ogled koncerta se lahko prijavite tudi pod izmišljenim imenom, prav tako ni potrebno prižgati videa.

Posnetki koncertov in dogajanja bodo kasneje javno objavljeni tudi na YouTube kanalu Kina Šiška.

NASTOPAJOČI:

Lights Out sestavljajo štiri dekleta in en fant, ki skupaj ustvarjajo od jeseni 2018. Poleg ljubezni do glasbe, ki jo ustvarjajo in poslušajo na koncertih, jih družijo tudi močne prijateljske vezi, ki so jim na prvem špilu priborile direktno vstopnico v polfinale.

Before Time je kamniška zasedba, ki jo stežka umestimo v točno določen žanr. Različnost petih posameznikov se kaže v njihovi glasbi, ki predstavlja stičišče raznovrstnih umetnosti in pogledov na svet. Pred časom? Njihova inovativnost in iskrenost, ki jo obljubljajo tudi na polfinalnem večeru, je še kako v času.

https://soundcloud.com/user-355956638

Shiver River je slovenski indie-pop duet, ki nas je na prvem špilu navdušil s svojim polnim, lahkotnim, a hkrati drznim in izrazitim zvokom. Mlada glasbenika navdih črpata predvsem iz glasbe umetnikov, kot so Cosmo Pyke, King Krule in sodobnih R&B glasbenikov.

https://soundcloud.com/user-968296859

ŠTREAM [š́trím] -a m – interaktivni spletni prenosi koncertov z velikega odra Kina Šiška vsak torek in petek ob devetih zvečer.

Organizira Kino Šiška.

Predvaja se…