Glasba

19. 05. 2020

dvorana Katedrala

štream x Sonica: ŠIROM

interaktivni spletni prenos koncerta

Imaginarne svetovne godbe s Širom!

https://bit.ly/ZOOM_SIROM
*ZOOM: Na svojo napravo (računalnik, tablico, telefon) morate najprej naložiti Zoom aplikacijo. Za vstop na Štream je potrebna tudi registracija. Registrirate se na zgornji povezavi (lahko se vpišete pod izmišljenim imenom), nato se spodaj pojavi napis “Please click this URL to join.” Desno od napisa kliknite na navedeno povezavo in dobili boste dostop do Zoom štreama.

YOUTUBE LIVE

Tune in v torek, 19. maja ob 21.00 preko platform Zoom*, Facebook in YouTube.

*Vsak koncert bo imel posebno ID številko, ki jo bomo objavili na spletni strani in na družbenih medijih. Za ogled koncerta “iz prve vrste” boste morali na svojo napravo (računalnik, tablico, telefon) naložiti Zoom aplikacijo. Za ogled koncerta se lahko prijavite tudi pod izmišljenim imenom, prav tako ni potrebno prižgati videa.

Posnetki koncertov in dogajanja bodo kasneje javno objavljeni tudi na YouTube kanalu Kina Šiška.

Samosvoj multiinštrumentalni trio Širom (Iztok Koren, Samo Kutin in Ana Kravanja) ustvarja imaginarne svetovne godbe, razpete med široko polje ljudskih zvenov, mističen minimalizem in sodobne rokovske meditacije. Na predlog festivala SONICA jih letos predstavlja mednarodna platforma SHAPE.  

SONICA je vsakoletni festival elektronske glasbe in tranzitorne umetnosti v organizaciji Muzeja Tranzitorne Umetnosti – MoTA. Od leta 2009 je predana predstavljanju najboljših sodobnih elektronskih glasbenih umetnikov in umetnic, ki potiskajo meje forme in izraza od koncertnih dvoran do kluba. Njena eksperimentalna narava preizprašuje razstavne in odrske formate z brisanjem mej med umetnostjo in teorijo, objektom in performansom. Kot del evropskega zavezništva festivalov Shape Platform predstavlja nove in obetavne ustvarjalce iz Slovenije, regije in Evrope. Med umetniki in umetnicami, ki jih je SONICA do zdaj predstavila so Tim Hecker, Aïsha Devi, Clark, William Basinski, Abul Mogard, Actress, Rashad Becker, Emptyset, Marina Rosenfeld, Ryoichi Kurokawa, Plaid, Byetone, Transforma, Herman Kolgen, Zimoun, SND, Nik Nowak in Nonotak.  

ŠTREAM [š́trím] -a m – interaktivni spletni prenosi koncertov z velikega odra Kina Šiška vsak torek in četrtek ob devetih zvečer.

Organizira Kino Šiška v koprodukciji z MoTA – Muzej tranzitornih umetnosti.

Predvaja se…