Glasba

26. 05. 2020

dvorana Katedrala

štream x ŠKUC R.O.P.O.T.: DEŽURNI KRIVCI

interaktivni spletni prenos koncerta

Na povabilo legendarnega ŠKUC R.O.P.O.T. na štreamu prleški grunt rockerji Dežurni krivci!

YOUTUBE LIVE

Tune in v torek, 26. maja ob 21.00 preko platform Zoom*, Facebook in YouTube.

*Vsak koncert bo imel posebno ID številko, ki jo bomo objavili na spletni strani in na družbenih medijih. Za ogled koncerta “iz prve vrste” boste morali na svojo napravo (računalnik, tablico, telefon) naložiti Zoom aplikacijo. Za ogled koncerta se lahko prijavite tudi pod izmišljenim imenom, prav tako ni potrebno prižgati videa.

Posnetki koncertov in dogajanja bodo kasneje javno objavljeni tudi na YouTube kanalu Kina Šiška.

Dežurni krivci so grunt rock bend iz Prlekije. Od začetka delovanja leta 1996 so izdali štiri studijske plošče in ploščo Izštekani z živimi posnetki iz oddaje Izštekani na Valu 202. Plošče so bile podprte z več videospoti in predstavljene na številnih nastopih, izmed katerih je bendu v štartu dal največji zagon nastop na Novem rocku 2000. Na ploščah se bend strogo drži garažnega, podzemnega rock drajva, ki ga odlikujejo tako pestra ritem sekcija, kot tudi odlična kitarska maličenja. Temu dodajajo obilo odličnih kitarskih riffov, ki segajo od starih hard trikov in stoner našponanosti do alternative, post-grungea in rahlo noise prijemov. Čeravno se njihov zvok giblje v zelo surovih in bazičnih okoljih, so skladbe zelo raznoliko zastavljene. Imajo ravno pravo dozo bazične rokenrol vibracije, garažne neodvisnosti in sodobne hard pogubnosti. Poleg tega zna biti bend tako surovo rockerski, kot tudi sila poetičen. In tudi v teh slednjih, bolj mirnih okoljih, se Dežurni krivci ne odrekajo surovemu, ostremu in brezkompromisnemu rock zvoku.  

ŠKUC R.O.P.O.T. je zagotovo eden najpomembnejših koncertnih producentov pri nas – deluje od leta 1981 in je doslej organiziral že več kot 200 večjih odmevnih koncertov. Med drugim se lahko pohvali z organizacijo koncertov David Bowie, Lou Reed, Sex Pistols, Bob Dylan, Nirvana, Patti Smith, Kraftwerk, Pearl Jam, Public Enemy, Rage Against the Machine, Siouxsie & The Banshees, Metallica, ZZ Top, Nick Cave & The Bad Seeds, Pixies, Queens of the Stone Age, Laibach idr. R.O.P.O.T.  je vselej, ko je bilo mogoče, za predskupino tujim izvajalcem povabil domačega, in tudi sicer je z Novim rockom in klubskimi koncerti od začetka promoviral domače bende. Med njimi so tudi Dežurni krivci, ki so že več kot dve desetletji eden najboljših, a tudi po petih odličnih albumih premalo znanih bendov alter-rocka.  

Organizacija: Kino Šiška v koprodukciji s ŠKUC R.O.P.O.T.

Predvaja se…