Glasba

21. 05. 2020

dvorana Katedrala

štream x Jazz Cerkno: OHOLO!

interaktivni spletni prenos koncerta

Oholo!, jazz s klicajem!

https://bit.ly/OHOLO_ZOOM
*ZOOM: Na svojo napravo (računalnik, tablico, telefon) morate najprej naložiti Zoom aplikacijo. Za vstop na Štream je potrebna tudi registracija. Registrirate se na zgornji povezavi (lahko se vpišete pod izmišljenim imenom), nato se spodaj pojavi napis “Please click this URL to join.” Desno od napisa kliknite na navedeno povezavo in dobili boste dostop do Zoom štreama.

YOUTUBE LIVE

Tune in v četrtek, 21. maja ob 21.00 preko platform Zoom*, Facebook in YouTube.

*Vsak koncert bo imel posebno ID številko, ki jo bomo objavili na spletni strani in na družbenih medijih. Za ogled koncerta “iz prve vrste” boste morali na svojo napravo (računalnik, tablico, telefon) naložiti Zoom aplikacijo. Za ogled koncerta se lahko prijavite tudi pod izmišljenim imenom, prav tako ni potrebno prižgati videa.

Posnetki koncertov in dogajanja bodo kasneje javno objavljeni tudi na YouTube kanalu Kina Šiška.

Oholo! je večja zasedba, kolektiv, septet, ki ustvarja na presečišču improvizirane in komponirane glasbe. Je jazz s klicajem, kot je v spremni besedi zapisal Mario Batelić: “Nič kaj običajno ime zasedbe, ki vzbuja bolj neprijetne občutke, namiguje na nekonvencionalnost in drznost, dodaten klicaj v imenu pa kar kliče k dodatni pozornosti. Pod imenom, ki bi ga, resnici na ljubo, prej prisodili kakemu jeznemu punkovskemu bendu, so se združili nekateri najvidnejših slovenskih predstavnikov jazza ter improvizirane in eksperimentalne glasbe.” Koncert Oholo! Jazz Cerkno pripravlja v sodelovanju z Zavodom Sploh, pri katerem bodo maja izdali njihov album Mnogobolje.

Osrednji glasbeni dogodek Zavoda Jazz Cerkno se odvija sredi maja že od leta 1996 (od četrtka do sobote). Prizorišče festivala je posebej za to priložnost pokriti trg »Star plac« sredi Cerknega. V treh večerih se vsakič zvrstijo raznoliki izvajalci z vsega sveta, tako znani kot manj znani, ki jih druži odkrivanje novih smeri v jazzu in širjenje glasbenih obzorij.

ŠTREAM [š́trím] -a m – interaktivni spletni prenosi koncertov z velikega odra Kina Šiška vsak torek in četrtek ob devetih zvečer.

Organizira Kino Šiška v koprodukciji z Jazz Cerkno in Zavodom Sploh.

Predvaja se…