Film

08. 11. 2016

STRAH

Slovenska premiera filma Strah in kampanja ozaveščanja proti rasizmu, fašizmu in ksenofobiji. Z namenom ozaveščanja javnosti na problem porasta vseh oblik nestrpnosti, s katerimi se v družbi ponovno soočamo, produkcija Narayan na problem opozarja s filmskim projektom Strah, ki premierno prihaja v Kino Šiška. Film Strah (Fear) z aktualno zgodbo poudarja nevarnosti rasizma, fašizma in

Slovenska premiera filma Strah in kampanja ozaveščanja proti rasizmu, fašizmu in ksenofobiji.

Z namenom ozaveščanja javnosti na problem porasta vseh oblik nestrpnosti, s katerimi se v družbi ponovno soočamo, produkcija Narayan na problem opozarja s filmskim projektom Strah, ki premierno prihaja v Kino Šiška.

Film Strah (Fear) z aktualno zgodbo poudarja nevarnosti rasizma, fašizma in ksenofobije ter javnost poziva k strpnosti in sprejemanju različnih kultur. Prikazuje zgodbo najstnika, ki podleže populistični propagandi ekstremne desnice, za kar plača zelo visoko ceno. Do spoznanja pride, ko je za rešitev že zdavnaj prepozno, posledice svojih dejanj pa bo občutil še celo življenje.

V uvodnem pogovoru vas bodo v film pospremili posamezniki, ki vsak na svojem področju aktivno opozarjajo na omenjeno problematiko: Metka Naglič – Amnesty International, Faila Pašić Bišić – Humanitarno Društvo UP, Rok Terkaj – glasbenik, Aljaž Verhovnik – Združenje zveze borcev NOB in Dejan Babosek – režiser filma Strah. 

Režija: Dejan Babosek
Scenarij: Dejan Babosek
Produkcija: Dejan Babosek, Miha Kačič
Direktor fotografije: Simon Gosnik
Glasba: Anže Rozman
Montaža: Dejan Babosek
Kostumografija: Deja Škerjanc
Scenografija: Urška Mazej
Maska: Darja Krhin
Specialni make up efekti: Eva Uršič
Oblikovalec zvoka: Uroš Usenik, Miha Rudolf
Izvršna producentka: Sara Horžen

Igrajo: Denys Bilash, Valentina Plaskan, Renato Jenček, Nataša Barbara Gračner, Marjan Radanovič, Andrei Lenart, Dino Hajderović, Darja Krhin, Nenad Tokalić,

Dolžina: 30’

Organizacija Produkcija Narayan in Kino Šiška.

Predvaja se…