Glasba

13. 06. 2022

Kongresni trg

ŠPIL LIGA: Finale sezone 2021/22

koncert

Za naslov zmagovalca devete sezone Špil lige se bodo potegovale štiri zasedbe, ki so do sedaj že dvakrat navdušile tako žirijo kot občinstvo. Iz manjše dvorane Komune se za finalni koncert selimo na veliki oder Kongresnega trga.

Predstavila se bosta raperja Amos Vamos & Škaf iz Ljubljane, povratniki the tree man band, ki jim je letos s svojim dovršenim nastopom uspelo priti vse do finala, razburljivi power trio BibliBan in petčlanska pop-rock skupina Sthenge.

Obeta se nam zanimiv in napet večer, poln dobre glasbe in sproščenega vzdušja. 

O zmagovalcu devete sezone bo odločala strokovna komisija in glasovi občinstva.

Kot vedno boste lahko svoje favorite podpirali tudi od doma. Spletni prenos koncerta bo na voljo brezplačno na Youtube kanalu Kina Šiška. 

𝗔𝗺𝗼𝘀 𝗩𝗮𝗺𝗼𝘀 & 𝘀̌𝗸𝗮𝗳 / Najboljša prijatelja, ki ju je povezala ljubezen do hip hopa, skejtanja in drugih uličnih umetnosti. S svojimi rimami sta na polfinalu ponovno omrežila publiko in si prislužila svoje mesto v finalu.

𝘁𝗵𝗲 𝘁𝗿𝗲𝗲 𝗺𝗮𝗻 𝗯𝗮𝗻𝗱 / S svojo nalezljivo energijo in groovy zvoki trobente so povratniki Špil lige tudi letos prepričali občinstvo. Svoj dovršen stil in intenzivno odrsko prezenco bodo predstavili tudi na letošnjem finalu Špil lige. 

𝗕𝗶𝗯𝗹𝗶𝗕𝗮𝗻 / Skupina, ki jo sestavljajo trije edinstveni člani. Na prvem nastopu so postregli s intenzivnimi avtorskimi komadi, ki jih je podprla njihova ekstravagantna odrska pojava. Njihov slog bi lahko primerjali s provokativnimi punk skupinami sedemdesetih let prejšnjega stoletja.

𝗦𝘁𝗵𝗲𝗻𝗴𝗲 / Petčlanska pop-rock skupina, ki ji nastopanje na odrih nikakor ni tuje. Njihova glasbena ustvarjalnost je podvržena predvsem slovenski feel good glasbi, ki jo pišejo tudi sami.

Špil liga je natečaj Kina Šiška za srednješolske glasbene ustvarjalce, ki že deveto leto zapored podpira mlade glasbenike in jim z nudenjem bogatih nagrad in odrskih izkušenj pomaga pri njihovih prvih resnejših podvigih. Na Špil ligi so se med drugim prvič predstavile skupine Koala Voice, Infected, Joker Out in letošnji evrovizijci LPS.

Več na www.spilliga.si

Obisk festivala je za vse obiskovalce in obiskovalke brezplačen.

Predvaja se…