Glasba

16. 02. 2024

dvorana Komuna

ŠPIL LIGA: 4. večer sezone 2023/2024

koncert

Na februarskem špilu se bodo predstavili še zadnji trije tekmovalci 11. sezone. Oder komune bodo ponovno tresli metalci, in sicer primorsko-notranjska skupina 𝐆𝐡𝐚𝐬𝐭𝐥𝐲 𝐀𝐬𝐡𝐞𝐬. 𝐒𝐥𝐨𝐰 𝐌𝐨𝐧𝐤𝐞𝐲𝐬, ki prihajajo iz Celja, bodo poskrbeli za pop-rock noto večera. Koncert pa bo zaključila zasedba 𝐅𝐚𝐥𝐥𝐞𝐧 𝐃𝐢𝐯𝐢𝐬𝐢𝐨𝐧, ki se gibljejo v rock sferi z občasnimi pop niansami. 

O zmagovalcih večera bodo odločali glasovi strokovne komisije in poslušalcev, ki lahko za svojega favorita glasujejo s pošiljanjem SMS sporočila.

Letošnjo žirijo sestavljajo 𝐌𝐚𝐬̌𝐚 𝐏𝐚𝐯𝐨𝐤𝐨𝐯𝐢𝐜́, začetnica Špil lige, sedaj že stalni član 𝐀𝐧𝐝𝐢 𝐊𝐨𝐠𝐥𝐨𝐭 in 𝐍𝐢𝐤𝐚 𝐕𝐨𝐠𝐫𝐢𝐜̌ 𝐃𝐞𝐳̌𝐦𝐚𝐧, diplomirana muzikologinja, ki je vpeta v organizacijo in izvedbo glasbenih dogodkov v Ljubljani med drugimi mednarodni festival Druga godba.  

Vstop je prost!

Si koncerta ne morate ogledati v živo? Brez skrbi. Ogled bo možen preko neposrednega prenosa na YouTube kanalu Kina Šiška.

Nastopajoči:

Primorsko-notranjska petčlanska zasedba z imenom 𝐆𝐡𝐚𝐬𝐭𝐥𝐲 𝐀𝐬𝐡𝐞𝐬 je naveza dolgoletnih prijateljev, ki so se okrog glasbe povezali v času korone. Iz sprva le zabavnega druženja in ustvarjanja melodičnega/groove metala so se kmalu pojavili nastopi na lokalnih prizoriščih in nato tudi v bolj oddaljenih krajih. Na začetku letošnjega leta so izdali svoj prvi singel, ki nosi naslov Dolls. Zasedba je zelo ponosna na svoje dosedanje uspehe in se veseli novih izzivov, kot je izdaja njihovega prvega albuma, ki prihaja predvidoma z začetkom novega leta.

𝐒𝐥𝐨𝐰 𝐌𝐨𝐧𝐤𝐞𝐲𝐬 so sedemčlanska pop-rock zasedba, ki je s svojim ustvarjanjem začela novembra lani. Člani skupine prihajajo iz okolice Celja. V svojem le enoletnem delovanju so začeli s pisanjem avtorskih skladb. Preizkusili so se tudi na natečaju Cityband 2023 in postali zmagovalci po mnenju občinstva. 

Petčlanska skupina 𝐅𝐚𝐥𝐥𝐞𝐧 𝐃𝐢𝐯𝐢𝐬𝐢𝐨𝐧 prihaja iz centralne Slovenije. Z glasbo se navdušeno ukvarjajo že od osnovne šole, nekateri člani so sodelovali tudi v šolskih zasedbah. Na skupno ustvarjalno pot so se podali pred devetimi meseci. Gibljejo se v rock sferi s občasnimi pop niansami.

Organizacija: Kino Šiška 

 

Predvaja se…