Glasba

26. 01. 2024

dvorana Komuna

ŠPIL LIGA: 3. večer sezone 2023/2024

koncert

Za nami je resnično magičen predpraznični špil. Špil liga drvi s polno paro naprej! Kmalu po vstopu v novo leto so na vrsti že novi mladi glasbeni upi. Na januarskem koncertu se bodo predstavili ljubljanski limonski momci ali kot sami preferirajo Limomci. Iz Ribna pri Bledu bo kot kantavtor nastopil Tristan. Iz prostornih nižin Prekmurja pa prihaja v prestolnico tudi začinjena zasedba Sp!cy.

O zmagovalcih večera bodo odločali glasovi strokovne komisije in poslušalcev, ki lahko za svojega favorita glasujejo s pošiljanjem SMS sporočila.

Vstop je prost!

Si koncerta ne morate ogledati v živo? Brez skrbi. Ogled bo možen preko neposrednega prenosa na YouTube kanalu Kina Šiška.

Nastopajoči:

Limomci ali podrobneje Limonski Mômci so ljubljanska rap skupina, ki je nastala maja letos, ko so se poti članov prepletli na zaključku delavnic mladega Rapetka v Gala Hali. Le mesec kasneje so nastopili na NEXTivalu na ljubljanskem Navju, kar jim je dalo zagon za naprej. Njihovo ime izvira iz njihove priljubljene igre Limonce, pri kateri poskušaš čim hitreje šteti limonce, ne da se ti pri tem zafeclja jezik.  Fantje si v svoji prihodnosti obetajo še vrsto bučnih špilov in neprizanesljivih lirikalnih killov.

Tristan prihaja iz Ribna pri Bledu. Že v mladosti se je preizkusil na violini, trenutno pa se posveča predvsem kitari in klavirju. Skozi svojo ustvarjalno pot se je začel tudi samostojno izobraževati na področju produkcije in snemanja glasbe. Nastopanje na odrih mu ni tuje. Publiki Špil lige se bo letos predstavil kot kantavtor, čigar skladbe imajo indie pridih.

Pikantna zasedba petih mladih prekmurcev SP!CY s polno paro deluje od lanskega decembra. V relativno kratkem času imajo za sabo že kar nekaj nastopov. Med drugim so nastopili na odru Maratona treh src, na festivalu Soboški dnevi, Štuku, Unterhundu in kot predskupina za Vlada Kreslina. Z veliko vnemo pišejo tudi avtorske komade s slovenskimi besedili. Zasedba SP!CY obljublja energičen nastop, ki bo navdušil tako mlado publiko, kot tudi mlado po srcu. Največji cilj zasedbe je doseči prepoznavnost njihovih avtorskih skladb.

Organizacija: Kino Šiška

Predvaja se…