Glasba

04. 03. 2022

dvorana Komuna

Špil liga: 3. večer sezone 2021/2022

3. večer sezone 2021/2022

Na tretjem večeru Špil lige bomo dobili še zadnja polfinalista letošnje sezone. Predstavili se bodo pop rock skupina Sthenge, raperski duo Amos Vamos & Škaf ter power trio Dunraven.

O zmagovalcih večera bodo odločali glasovi strokovne komisije in poslušalcev, ki lahko za svojega favorita glasujejo s pošiljanjem SMS sporočila.

V skladu z veljavnimi ukrepi bomo koncert izvedli v živo. Za udeležbo na dogodku je potrebno izpolnjevanje PCT pogoja.*

Vstop je prost do zapolnitve kapacitet. Priporočamo, da na dogodek pridete vsaj 15 minut prej, ter si tako zagotovite svoj sedež.

Si koncerta ne morate ogledati v živo? Brez skrbi. Ogled bo možen preko neposrednega prenosa na Youtube kanalu Kina Šiška.

NASTOPAJOČI:

Sthenge je mlad energičen bend, ki je nastal v začetku leta 2019. Takrat so prvič nastopili skupaj na njihovi šoli, Prvi gimnaziji v Mariboru. Med karanteno so imeli željo postati še bolj kreativni in so začeli pisati svoje pesmi. Letos junija so imeli koncert na KMŠ odru na Lentu, kjer so zasedli 3. mesto.

Amos Vamos & Škaf sta najboljša prijatelja, ki ju je združila kultura skejtanja in hip hopa na ljubljanskih ulicah. Skozi ustvarjanje glasbe se soočata z življenskimi preizkušnjami. Spopadata se s temami, kot so rasizem, diskriminacija, tem pa dodata še kanček ironije.

Dunraven je power trio iz Bistrice ob Sotli, ki prisega na temačnejše in grobe zvoke alternativnega rocka in grunga. Leta 2020 so izdali svoj prvi EP imenovan ‘Thrown in at the Deep End’. V svojih komadih se najraje izražajo v angleščini, niso pa jim tuje niti priredbe domačih ljudskih pesmi.

*PCT POGOJ

Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo. Ob predložitvi katerega od navedenih dokazil je potrebno izkazati tudi veljaven osebni dokument. Na prizorišču je obvezna uporaba zaščitne maske.

Organizacija: Kino Šiška

Predvaja se…