Glasba

05. 02. 2021

Kino Šiška

Špil liga: 3. večer sezone 2020/21

Dijaška liga bendov

Februarski špil bo odločil še o zadnjih dveh polfinalistih, ki bosta tako korak bližje dijaškemu glasbenemu Olimpu. Kot je to že značilno za letošnjo sezono, se tudi tokrat predstavljajo tri povsem nove skupine – mariborska četverica Code, novomeški Plateau in ljubljanski Masaž.

O dveh zmagovalcih večera, ki napredujeta v polfinale, odločajo glasovi strokovne komisije in virtualnih obiskovalcev koncerta, ki svoje mnenje izrazijo s pošiljanjem SMS sporočil.

BREZPLAČNE VSTOPNICE ZA NEPOSREDEN PRENOS V ŽIVO PREKO PLATFORME DICE.

NASTOPAJOČI:

Code so začeli kot skoraj vsaka najstniška skupina – s prirejanjem znanih uspešnic. Naslova prve avtorske skladbe (Ostani v trenutku) se gotovo niso držali, vsaj v glasbenem smislu ne, saj so naboru skladb kmalu dodali avtorske in začeli s koncertiranjem. Blizu jim je pop, rock in še kaj vmes, samo da se igra.

Plateau sestavljajo štirje mladeniči, ki so svojo strast do glasbe povezali na novomeški gimnaziji. Zametki skupine segajo v leto 2018, a so kmalu razširili svojo postavo iz tria v kvintet, ki se danes predstavlja pod imenom Plateau. Stremijo predvsem k avtorski glasbi, kar dokazuje tudi število avtorskih pesmi – kar 13 jih imajo. Vizija je jasna, cilj je album.

Ljubljanska skupina Masaž v trenutni zasedbi deluje štiri mesece, svojo zvrst glasbe pa opredeljuje kot alternativno, groovy in »fonki«. Na vprašanje, zakaj Masaž, poslušalce spodbujajo, da se prepustijo frekvencam, ki masirajo uho.

Zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov bo tokratni hibridni koncert potekal le v neposrednem brezplačnem prenosu na platformi DICE, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah.

Na dan dogodka je prevzem brezplačnih vstopnic možen do 20.40.
Če želite eno izmed vstopnic poslati prijatelju_ci, imate to možnost do 2 uri pred začetkom koncerta (18:00).

Organizacija: Kino Šiška

Predvaja se…