Glasba

13. 03. 2020

dvorana Komuna

ŠPIL LIGA – PRESTAVLJENO

1. polfinalni večer sezone 2019/2020

Sedma sezona Špil lige je tudi uradno že preko polovice, le še dva polfinalna večera nas ločita do velikega finala. Za pomladno (glasbeno) prebujenje bodo poskrbeli Lights Out, novomeški punkerji JAJA BOJZ in indie duet Shiver River.

Pravila ostajajo enaka – o dveh zmagovalcih večera odločajo glasovi strokovne komisije in obiskovalcev koncerta, ki svoje mnenje izrazijo s pošiljanjem SMS sporočil. Po končanem nastopu vseh skupin se začne SMS glasovanje, ki traja 10 minut, medtem pa komisija razglasi tekmovalce od prvega do tretjega mesta. V primeru, da je prvo mesto po izboru komisije in občinstva enako, tekmovanje nadaljuje skupina, ki jo je strokovna komisija uvrstila na drugo mesto.

Kdo bodo postali prvi letošnji finalisti?

Lights Out sestavljajo štiri dekleta in en fant, ki skupaj ustvarjajo od jeseni 2018. Zraven ljubezen do glasbe, ki jo ustvarjajo in poslušajo na koncertih, jih družijo tudi močne prijateljske vezi, ki so jim na prvem špilu priborile direktno vstopnico v polfinale.

JAJA BOJZ, mladi novomeški punkerji, so na prejšnjem špilu Šiškin oder pognali v »luft«. Ne srečo sicer ne dobesedno, saj drugačene ni bi bili deležni njihovih udarnih ritmov in energije tudi na polfinalnem odru. V letih ustvarjanja so že kar nekaj koncertirali in dosegali zavidljive rezultate na tekmovanjih mladih glasbenih skupin.

Shiver River je slovenski indie-pop duet, ki nas je na prvem špilu navdušil s svojim polnim, lahkotnim, a hkrati drznim in izrazitim zvokom. Mlada glasbenika navdih črpata predvsem iz glasbe umetnikov kot so Cosmo Pyke, King Krule in modrenih R&B glasbenikov. Njuna glasba je neka mešanica omenjenih žanrov, v katere pa dodajata tudi elemente jazza.

Strokovno komisijo, ki ligaše spremlja od začetka, sestavljajo: Dominika Maša Kozar, Pavel Lipovšek in Andi Koglot.

Več na www.spilliga.si.

Organizacija: Kino Šiška.

 

 

Predvaja se…