Glasba

31. 01. 2020

dvorana Komuna

ŠPIL LIGA

četrti špil sezone 2019/2020

Mislili smo, da nas več nič ne more presenetiti, da smo “izželi” že vso dijaško glasbeno sceno, a na poslednji špil prvega kroga prihajajo trije čisto sveži bendi. Za mesto v polfinalu se bodo potegovali ptujski rokerji Granitna kocka, žanrsko raznoliki Lights Out in glasni FTD.

Pravila ostajajo enaka – o dveh zmagovalcih večera odločajo glasovi strokovne komisije in obiskovalcev koncerta, ki svoje mnenje izrazijo s pošiljanjem SMS sporočil. Po končanem nastopu vseh skupin se začne SMS glasovanje, ki traja 10 minut, medtem pa komisija razglasi tekmovalce od prvega do tretjega mesta. V primeru, da je prvo mesto po izboru komisije in občinstva enako, tekmovanje nadaljuje skupina, ki jo je strokovna komisija uvrstila na drugo mesto.

Četri špil nam bo razkril še zadnje polfinaliste 7. sezone Špil lige.

Granitna Kocka je novonastali srednješolski band na Gimnaziji Ptuj. Oder jim predstavlja popoln odklop, kjer se prepustijo toku glasbe, vanj pa želijo potegniti še vse njihove poslušalce. Skupaj delujejo šele slabe pol leta, a so si v tem času že nabrali nekaj koncertne kilometrine.

F na vokalu, T na bobnih in D na bas kitari – to so FTD, skupina dolgoletnih prijateljev, ki se je zbrala, da bi ustvarjala glasbo, ki jo vsi obožujejo.

Lights Out sestavljajo štiri dekleta in en fant, ki skupaj ustvarjajo od jeseni 2018. Druži jih ljubezen do glasbe, ki jo ustvarjajo in poslušajo na koncertih, in pa filozofija smisla življenja. Kakšno glasbo igrajo, je odvisno od njihovega razpoloženja.

Strokovno komisijo, ki ligaše spremlja od začetka, sestavljajo: Dominika Maša Kozar, Pavel Lipovšek in Andi Koglot.

Več na www.spilliga.si.

Spremljaj v živo 4. špil sezone 2019/2020 ŠPIL LIGE:

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…