Glasba

20. 12. 2019

dvorana Komuna

ŠPIL LIGA

tretji špil sezone 2019/2020

December – čas, ko prižgemo lučke, razmišljamo o presenečenjih in poslušamo božične uspešnice. Tega ne bomo počeli, vsaj ne tako, kot ste si za trenutek predstavljali. Prižgali bomo koncertne luči, spodnjo dvorano Kina Šiška napolnili z mladostno energijo in prisluhnili trem mladim izvajalcem. Zadnji špil v koledarskem letu bodo zakrivili producent Almebo, alternativni rockerji DeBeat in škofjeloški Insekti.

Pravila ostajajo enaka – o dveh zmagovalcih večera odločajo glasovi strokovne komisije in obiskovalcev koncerta, ki svoje mnenje izrazijo s pošiljanjem SMS sporočil. Po končanem nastopu vseh skupin se začne SMS glasovanje, ki traja 10 minut, medtem pa komisija razglasi tekmovalce od prvega do tretjega mesta. V primeru, da je prvo mesto po izboru komisije in občinstva enako, tekmovanje nadaljuje skupina, ki jo je strokovna komisija uvrstila na drugo mesto.

Kdo se bo pridružil dosedanjim polfinalistom, bomo izvedeli 20. decembra

Abel Modic, s psevdonimom Almebo, se že vrsto let ukvarja z glasbo. Po uspešno zaključenih osmih letih učenja violine, se je pred dvema letoma začel ukvarjati s produkcijo elektronske plesne glasbe, v katero je vključeval tudi posnetke lastnega igranja.

Insekti? Ja, a ne kot žuželke, temveč kot mlada nadobudna skupina iz Škofje Loke. Tempo narekuje Luka Rener, ki mu zvesto sledi Matic Kutin na basu, skozi kitarske rife in protestna besedila pa njihove misli izpoveduje Klemen Škrjanec.

DeBeat so alternativni rockerji iz Šentjerneja, ki jih združuje strast do glasbe, ki jo ustvarjajo. V zadnjem času se posvečajo avtorski glasbi, v njihovem repertoarju pa ne manjka priredb znanih slovenskih in tujih skupin. ”Razžgali” so že kar nekaj večjih odrov, kot so Kolektivc, Rock Jernejevo, Motozbor Malence, Vičstock in drugi.

Strokovno komisijo, ki ligaše spremlja od začetka, sestavljajo: Dominika Maša Kozar, Pavel Lipovšek in Andi Koglot.

Spremljaj v živo 4. špil sezone 2019/2020 ŠPIL LIGE:

Več na www.spilliga.si.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…