Glasba

15. 12. 2023

dvorana Komuna

ŠPIL LIGA: 2. večer sezone 2023/2024

koncert

Po novemberskem prologu Špil lige, ki je napovedal resnično di(v)jaško 11. sezono se nam obeta buren predpraznični koncert. Na 2. večeru bomo ponovno priča žanrski pestrosti. Kot solist se bo s svojimi mirnejšimi skladbami predstavil multiinstrumentalist Lev B Marn, uživali bomo v indie zvokih precej sveže zasedbe Capuchini, lahkotnejše žanre pa bo uravnotežila in zaokrožila ljubljanska metal zasedba Night Crawler.

O zmagovalcih večera bodo odločali glasovi strokovne komisije in poslušalcev, ki lahko za svojega favorita glasujejo s pošiljanjem SMS sporočila.

Vstop je prost!

Si koncerta ne morate ogledati v živo? Brez skrbi. Ogled bo možen preko neposrednega prenosa na YouTube kanalu Kina Šiška.

Nastopajoči:

Lev B Marn je umetniško ime osemnajstletnega multiinstrumentalista. Trenutno dela na svojem drugem studijskem albumu, ki bo vseboval kar osemnajst avtorskih skladb v angleščini. Kitaro igra že pet let, poleg tega pa ustvarja tudi na klavir in ukulelo. Njegov vzor je George Harrison, njegova najljubša zasedba Beatli, njegov glasbeni okus in slog pa sta zelo široka. Predvsem so mu všeč mirnejši ritmi in melodije.

Še precej sveža zasedba Capuchini prihaja iz okolice Ivančne Gorice in Grosuplja. Člane je povezala predvsem ljubezen do glasbe in navkljub kratkotrajnemu sodelovanju se njihov glasbeni stil hitro razvija. Pevkin vokal je močan in odločen, kar daje njihovi sicer lahkotnejši indie personi odtenek temnejše zvočnosti.

Štirje metalci pod imenom Night  Crawler skupaj ustvarjajo že nekaj let. Skupina je nastala že leta 2019, v aktualni postavi pa so skupaj od leta 2022. Letošnje leto so začeli s snemanjem svojega prvega singla z naslovom Štala, ambiciozna mlada zasedba pa že snema tudi album. Če lahko sklepamo iz imena njihovega singla bodo tudi ma Špil ligi fantje naredili pravo štalo, seveda v najboljšem možnem pomenu besede.

Organizacija: Kino Šiška

 

Predvaja se…