Glasba

09. 12. 2022

dvorana Komuna

10. edicija

ŠPIL LIGA: 2. večer sezone 2022/23

koncert

Ta december bomo za Miklavža dobili zvrhan koš inovativne nove glasbe dijaških ustvarjalcev. Na 2. večeru Špil lige bodo nastopili celjska rock skupina Aneks, ljubljanski thrash metalci Black Camo, solo glasbenica Sol may in alt-indie glasbenik Sugar Majo.

O zmagovalcih večera bodo odločali glasovi strokovne komisije in poslušalcev, ki lahko za svojega favorita glasujejo s pošiljanjem SMS sporočila.

Letošnjo žirijo sestavljajo Maša Pavoković, začetnica Špil lige, sedaj že stalni član Andi Koglot in Borja Močnik, glasbenik, novinar, programski sovodja Jazz festivala Ljubljana in član skupine Jimmy Barka Experience.

VSTOP PROST.

Si koncerta ne morate ogledati v živo? Brez skrbi. Ogled bo možen preko neposrednega prenosa na Youtube kanalu Kina Šiška.

Nastopajoči:

Ideja o skupini Aneks se je porodila že leta 2020. Do letošnjega poletja je zasedba še iskala stalnega vokalista. Njihov zdajšnji pevec je dal povod za pisanje lastnih skladb in tako so nastala njihova prva avtorska dela. Inspiracijo za svojo glasbo črpajo iz legendarnih slovenskih in jugoslovanskih skupin.

Black Camo je ljubljanska trash metal skupina, ki bo letošnjo sezono zatresla oder Komune. Fantje so skupino ustvarili pred dobrim letom dni in se že predstavili na nekaj koncertih. V prihodnje si želijo posneti več avtorskih komadov in se trenutno trudijo zbrati sredstva za nove podvige.

Umetniško ime Sol may je sinonim za osemnajstletno solo glasbenico. Prvotno flavtistka, ki jo je tekom glasbenega izobraževanja začelo zanimati vokalno ustvarjanje. Njenemu klasičnemu izpopolnjevanju navkljub se žanrsko nagiba bolj v smeri popularne glasbe. Njen glas je nežen in prav tako njena besedila

Sugar Majo je fant z žalostno zgodbo in močnimi čustvi. Svoje občutke najlažje izraža v glasbi. Zanima ga umetnost, ki mu daje navdih. Najbolj pristen je, ko ustvarja glasbo. Posveča se predvsem indie pop glasbi z alternativnimi komponentami.

Predvaja se…