Glasba

22. 01. 2021

Kino Šiška

Špil liga: 2. večer sezone 2020/21

Novo leto prinaša nove sile slovenske glasbe. V spletnem prenosu drugega večera sezone se bodo predstavili kar štirje ligaši – the tree man band, LPS, Acetylen in Birdland.

O dveh zmagovalcih večera, ki napredujeta v polfinale, odločajo glasovi strokovne komisije in virtualnih obiskovalcev koncerta, ki svoje mnenje izrazijo s pošiljanjem SMS sporočil.

Brezplačne vstopnice:

NASTOPAJOČI:

the tree man band / Trije mladi moški in ena mlada dama iz Posočja skupaj sestavljajo the tree man band. Pestro glasbeno ozadje vsakega posameznika združujejo v samosvojem indie rocku. Svoje polletno delovanje so ovekovečili z izidom kratkometražnega albuma Distance, ki je nastal v duhu izolacije.

LPS / O imenu odloča vsak posameznik in predvsem njegova domišljija. Prvotno je ime LPS upodabljalo Lepo-Pametno-Sposobno celjsko peterico, občasno tudi sedmerico. Tako jih je namreč klical učitelj športne vzgoje. Upajo si biti inovativni in igrivi, kar dokazujejo tudi z nekomercialnimi priredbami komercialnih uspešnic.

Acetylen / Začeli so kot srednješolska trojica, danes pa nastopajo kot udarna peterica. Natančneje metal skupina Acetylen. Zagnano širijo svoj avtorski repertoar, ki ga zaznamujejo predvsem glasne kitare in »screaming« vokal.

Birdland / Zase pravijo, da jih združuje ljubezen do glasbe, domovine in žensk. Najprej so klili v različnih glasbenih skupinah, v takšni postavi pa se utrdili konec leta 2018. Poletne dni preteklega leta so preživeli na ulicah Ljubljane, kjer so s preigravanjem znanih uspešnic poskušali nabrati denar za nujno potrebno opremo. Zdaj pa se brezskrbno prepuščajo ustvarjanju.

Zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov bo tokratni hibridni koncert potekal le v neposrednem brezplačnem prenosu na platformi DICE, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah.

Na dan dogodka je prevzem brezplačnih vstopnic možen do 20.40.
Če želite eno izmed kupljenih vstopnic poslati prijatelju_ci, imate to možnost do 2 uri pred začetkom koncerta (18:00).

Organizacija: Kino Šiška

Projekt Špil liga podpira Ministrstvo za kulturo

Predvaja se…