Glasba

12. 04. 2024

dvorana Komuna

ŠPIL LIGA: 2. polfinalni večer 2023/2024

koncert

Špil liga je krenila že krepko proti finalnemu delu. Na drugem in hkrati zadnjem polfinalnem večeru se bodo za priložnost nastopa na finalu potegovali pikantni prekmurci SP!CY, klasični rocker Lev B Marn, izzivalni ljubljanski raper semo in odštekani ljubitelji Hofer izdelkov in metala Night Crawler.

O zmagovalcih večera bodo odločali glasovi strokovne komisije in poslušalcev, ki lahko za svojega favorita glasujejo s pošiljanjem SMS sporočila.

Letošnjo žirijo sestavljajo Maša Pavoković, začetnica Špil lige, sedaj že stalni član Andi Koglot in Nika Vogrič Dežman, diplomirana muzikologinja, ki je vpeta v organizacijo in izvedbo glasbenih dogodkov v Ljubljani med drugimi mednarodni festival Druga godba. 

Vstop je prost!

Si koncerta ne morate ogledati v živo? Brez skrbi. Ogled bo možen preko neposrednega prenosa na Youtube kanalu Kina Šiška.

Nastopajoči:

Lev B Marn je umetniško ime osemnajstletnega multiinstrumentalista. Trenutno dela na svojem drugem studijskem albumu, ki bo vseboval kar osemnajst avtorskih skladb v angleščini. Kitaro igra že pet let, poleg tega pa ustvarja tudi na klavir in ukulelo. Njegov vzor je George Harrison, njegova najljubša zasedba Beatli, njegov glasbeni okus in slog pa sta zelo široka. Predvsem so mu všeč mirnejši ritmi in melodije.

semo je psevdonim sedemnajstletnega glasbenika, raperja in pevca, ki prihaja iz Ljubljane. Trenutno je najpomembnejši del njegovega repertoarja album, ki nosi naslov LJUBLJANA TEJP. Na njem sta si s producentom Vrabcem želela predstaviti novo perspektivo in svež pristop k slovenski trap sceni. Kljub temu, da z nastopi še nima ogromno izkušenj, si želi prav takih izzivov.

Pikantna zasedba petih mladih prekmurcev s polno paro deluje od lanskega decembra. V relativno kratkem času imajo za sabo že kar nekaj nastopov. Med drugim so nastopili na odru Maratona treh src, na festivalu Soboški dnevi, Štuku, Unterhundu in kot predskupina za Vlada Kreslina. Z veliko vnemo pišejo tudi avtorske komade s slovenskimi besedili. Zasedba SP!CY obljublja energičen nastop, ki bo navdušil tako mlado publiko, kot tudi mlado po srcu. Največji cilj zasedbe je doseči prepoznavnost njihovih avtorskih skladb.

Štirje metalci pod imenom Night Crawler skupaj ustvarjajo že nekaj let. Skupina je nastala že leta 2019, v aktualni postavi pa so skupaj od leta 2022. Letošnje leto so začeli s snemanjem svojega prvega singla z naslovom Štala, ambiciozna mlada zasedba pa že snema tudi album. Če lahko sklepamo iz imena njihovega singla bodo tudi ma Špil ligi fantje naredili pravo štalo, seveda v najboljšem možnem pomenu besede.

Organizacija: Kino Šiška

Predvaja se…