Glasba

17. 11. 2023

dvorana Komuna

ŠPIL LIGA: 1. večer sezone 2023/2024

koncert

Čas je za novo desetletje Špil lige!

Prva liga dijaških glasbenih ustvarjalcev v Kinu Šiška letos vstopa v novo desetletje. Že 11. leto zapored se bodo na odru Komune predstavili novi upi slovenske glasbene scene. Že na 1. večer bodo prisotni raznovrstni žanri. Predstavil se bo ljubljanski raper semo, velenjska zasedba Nimfort in rokerji iz Šmarja pri Jelšah Break The Wall.

Nastopajoči:

semo je psevdonim sedemnajstletnega glasbenika, raperja in pevca, ki prihaja iz Ljubljane. Trenutno je najpomembnejši del njegovega repertoarja album, ki nosi naslov LJUBLJANA TEJP. Na njem sta si s producentom Vrabcem želela predstaviti novo perspektivo in svež pristop k slovenski trap sceni. Kljub temu, da z nastopi še nima ogromno izkušenj, si želi prav takih izzivov.

Šestčlanska zasedba Nimfort je produkt dveh generacij dijaških bendov velenjske gimnazije. Žanrsko so v neopredeljenem teritoriju, najbližje pa jim je moderen pop-rock. Njihova glasba odraža splošno klimo današnje mladine, dodajajo pa tudi teme ljubezni, življenja in zabave.

BTW ali  Break The Wall so rockerji iz Šmarja pri Jelšah. Prvotno so se zbrali zaradi šolskega nastopa, od takrat pa samostojno ustvarjajo in raziskujejo slovensko pop-rock sceno. Privlačijo jih predvsem trše zvrsti rocka. V prihodnje si želijo čim več nastopov in kmalu tudi samostojnih koncertov.

O zmagovalcih večera bodo kot vedno odločali glasovi strokovne komisije in poslušalcev.

Za vse obiskovalce je vstop na dogodek prost.
Ogled koncerta bo možen tudi preko neposrednega prenosa na YouTube kanalu Kina Šiška.

Organizacija: Kino Šiška

Predvaja se…