Glasba

11. 11. 2022

dvorana Komuna

ŠPIL LIGA: 1. večer sezone 2022/2023

koncert

Špil liga letos vstopa v 10. sezono z rekordnim številom ligašev.  Na prvem večeru se bodo predstavili ljubljanski producentsko-raperski kolektiv 𝐬̌𝐩𝐢𝐥 𝐥𝐢𝐠𝐧𝐢, mojstrica ukulele 𝐔𝐤𝐮𝐥𝐚𝐝𝐚, funky pop Celjani 𝐂𝐡𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐅𝐥𝐚𝐯𝐨𝐮𝐫𝐞𝐝 in pomurska rock skupina 𝐊𝐚 𝐭𝐞 𝐭𝐫𝐠𝐚

O zmagovalcih večera bodo odločali glasovi strokovne komisije in poslušalcev, ki lahko za svojega favorita glasujejo s pošiljanjem SMS sporočila.

Letošnjo žirijo sestavljajo 𝐌𝐚𝐬̌𝐚 𝐏𝐚𝐯𝐨𝐤𝐨𝐯𝐢𝐜́, začetnica Špil lige, sedaj že stalni član 𝐀𝐧𝐝𝐢 𝐊𝐨𝐠𝐥𝐨𝐭 in 𝐁𝐨𝐫𝐣𝐚 𝐌𝐨𝐜̌𝐧𝐢𝐤, glasbenik, novinar, programski sovodja Jazz festivala Ljubljana in član skupine Jimmy Barka Experience.

VSTOP PROST.

Si koncerta ne morate ogledati v živo? Brez skrbi. Ogled bo možen preko neposrednega prenosa na Youtube kanalu Kina Šiška.

Nastopajoči:

Konglomerat glasbenih slogov, imenovan 𝐬̌𝐩𝐢𝐥 𝐥𝐢𝐠𝐧𝐢, je petčlanska zasedba producentov, raperjev, pevcev in multiinstrumentalistov. Skupina že dve leti skupaj ustvarja in repa, zdaj pa se želijo predstaviti širši javnosti na odru Kina Šiška. Delujejo na področju rnb-ja, jazza in hip hopa.

𝐔𝐤𝐮𝐥𝐚𝐝𝐚 ali Ada Lovenjak je dijakinja 3. letnika, ki se že več let ukvarja z glasbo. Pričela je pri šestih letih z violino, pred dvema letoma pa je v roke vzela ukulelo. Instrument jo je navdušil in jo spodbudil k objavljanju priredb in avtorskih skladb na družbenih omrežjih. Vsaki skladbi poskuša dodati svoj značilen ukulelement.

Funky rock skupina 𝐂𝐡𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐅𝐥𝐚𝐯𝐨𝐮𝐫𝐞𝐝 se ukvarja predvsem z izvajanjem avtorske glasbe. Njihovi glasbeni vzorniki so Red Hot Chili Peppers, Faith No More in Siddharta. Trenutna zasedba skupaj deluje le nekaj mesecev, kar pa se ne odraža v njihovih sproščenih ritmih in melodijah.

Pomurski rock trio 𝐊𝐚 𝐭𝐞 𝐭𝐫𝐠𝐚 deluje od leta 2020. Ti mladi rockerji s staro dušo izvajajo tuje in domače priredbe, med katere se prikrade tudi kak avtorski komad. Skupina deluje v duhu mladostne rock’n’roll energije, ki jo sestavljajo živi kitarski riffi, hitri bobni in težka bas kitara.
Organizacija: Kino Šiška

Predvaja se…