Glasba

18. 12. 2020

Kino Šiška

ŠPIL LIGA: 1. večer sezone 2020/21             

Špil liga se kljub preprekam ne ustavlja, celo obratno. Nova, že osma sezona je tokrat dobila domovanje v veliki dvorani Kina Šiška, deloma pa tudi v vaših dnevnih sobah, saj si bo koncert v skladu z javnozdravstvenimi ukrepi mogoče ogledati le preko spletnega prenosa na platformi DICE.

O dveh zmagovalcih večera, ki napredujeta v polfinale, odločajo glasovi strokovne komisije in virtualnih obiskovalcev koncerta, ki svoje mnenje izrazijo s pošiljanjem SMS sporočil.

DICE LINK

NASTOPAJOČI:

1. ŠKIS

Skupina ŠKIS je sad letošnje karantene. Po osemmesečnem obdobju in dveh menjavah so se ustalili. Koncerta še niso imeli, vsaj takšnega za dejansko občinstvo ne, le za virtualne gledalce, ki so jih lepo sprejeli. Še posebej blizu jim je slovenski rock, dovolijo pa si poskusiti vse.

Glasba: https://soundcloud.com/kis-band-965943897

2. MYA

Mia Rebec je srednješolka, natančneje gimnazijka 3. letnika, ki si je nadela umetniško ime MYA. Potrebuje še nekaj časa, da odkrije svoj zvok, nenazadnje tudi sebe in pot, po kateri želi stopati v prihodnosti. Glasba je že od otroštva del njenega vsakdana. Žonglira med violino in ukulelo, a najbolj domače se počuti za klavirjem.

Glasba: https://www.youtube.com/watch?v=DQlz5I3ONMs

3. UNINVITED

Pet karizmatičnih najstnikov, ki se izražajo preko glasbe. Hard rock skupina Uninvited si je v enem letu ustvarjanja že nabrala nekaj koncertne kilometrine. Poleg avtorskih skladb igrajo tudi druge, a le, če se jim zdijo dovolj energične in zanimive.

Glasba: https://www.youtube.com/watch?v=BBXDkgoJ39k

Večhttps://www.spilliga.si/

Zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov bo tokratni hibridni koncert potekal le v neposrednem brezplačnem prenosu na platformi DICE, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah.

Organizacija: Kino Šiška

Predvaja se…