Glasba

19. 03. 2021

Kino Šiška

ŠPIL LIGA: 1. polfinalni večer sezone 2020/21

Osma sezona je tudi uradno čez polovico in kmalu bodo znani glavni favoriti med letošnjimi ligaši. V sklopu prvega polfinalnega večera se bodo predstavili razigrani Plateau, zagovorniki spevnega hardrocka Uninvited in zasanjano pristni LPS.

Spletni prenos koncerta bo na voljo brezplačno na Kino Šiška YouTube kanalu.

Pravila ostajajo enaka. O dveh zmagovalcih večera, ki napredujeta v finale, odločajo glasovi strokovne komisije in virtualnih obiskovalcev koncerta, ki svoje mnenje izrazijo s pošiljanjem SMS sporočil.

NASTOPAJOČI:

LPS / Prvotno je ime LPS označevalo Lepo-Pametno-Sposobno celjsko peterico, zdaj pa člani pravijo, da o imenu odloča vsak posameznik, če le dovoli domišljiji prosto pot in se prepusti LPSovskim frekvencam. 

Skupino zaznamuje prepričljiv, nekoliko zasanjan vokal pa tudi inovativne priredbe komercialnih uspešnic.

Uninvited / Pet karizmatičnih najstnikov, ki sliši na ime Uninvited, pravi, da v glasbi vidijo način izražanja in odklop od vsakodnevnih skrbi. V enem letu ustvarjanja so si hardrockerji že nabrali nekaj koncertne kilometrine, kar so dokazali tudi na odru Kina Šiška in si tako zagotovili vstopnico za polfinale. 

Plateau / Štirje mladeniči, ki so svojo strast do glasbe povezali na novomeški gimnaziji, se danes predstavljajo z imenom Plateau. Na odru ne skrivajo svoje sramežljivosti, a ravno ta jih v kombinacijami z njihovimi avtorskimi skladbami dela toliko bolj pristne, tako »platojevske«.

Organizacija: Kino Šiška

Projekt Špil liga podpira Ministrstvo za kulturo

Predvaja se…