Glasba

30. 03. 2024

dvorana Komuna

ŠPIL LIGA: 1. polfinalni večer 2023/2024

koncert

Špil liga se podaja v naslednjo fazo tekmovanja, tokrat na netradicionalnem sobotnem koncertu. V sklopu prvega polfinalnega večera 11. sezone se bo publiki ponovno predstavila energična velenjska zasedba Nimfort, celjanski pop rockerji Slow Monkeys, kantavtor Tristan in primorsko-notranjski metalci Ghastly Ashes.

O zmagovalcih večera bodo odločali glasovi strokovne komisije in poslušalcev, ki lahko za svojega favorita glasujejo s pošiljanjem SMS sporočila.

Letošnjo žirijo sestavljajo Maša Pavoković, začetnica Špil lige, sedaj že stalni član Andi Koglot in Nika Vogrič Dežman, diplomirana muzikologinja, ki je vpeta v organizacijo in izvedbo glasbenih dogodkov v Ljubljani med drugimi mednarodni festival Druga godba.

Vstop je prost!

Si koncerta ne morate ogledati v živo? Brez skrbi. Ogled bo možen preko neposrednega prenosa na Youtube kanalu Kina Šiška.

Nastopajoči:

Slow Monkeys so sedemčlanska pop-rock zasedba, ki je s svojim ustvarjanjem začela novembra lani. Člani skupine prihajajo iz okolice Celja. V svojem le enoletnem delovanju so začeli s pisanjem avtorskih skladb. Preizkusili so se tudi na natečaju Cityband 2023 in postali zmagovalci po mnenju občinstva. 

Šestčlanska zasedba Nimfort je produkt dveh generacij dijaških bendov velenjske gimnazije. Žanrsko so v neopredeljenem teritoriju, najbližje pa jim je moderen pop-rock. Njihova glasba odraža splošno klimo današnje mladine, dodajajo pa tudi teme ljubezni, življenja in zabave.

Tristan prihaja iz Ribna pri Bledu. Že v mladosti se je preizkusil na violini, trenutno pa se posveča predvsem kitari in klavirju. Skozi svojo ustvarjalno pot se je začel tudi samostojno izobraževati na področju produkcije in snemanja glasbe. Nastopanje na odrih mu ni tuje. Publiki Špil lige se bo letos predstavil kot kantavtor, čigar skladbe imajo indie pridih.

Primorsko-notranjska petčlanska zasedba z imenom Ghastly Ashes je naveza dolgoletnih prijateljev, ki so se okrog glasbe povezali v času korone. Iz sprva le zabavnega druženja in ustvarjanja melodičnega/groove metala so se kmalu pojavili nastopi na lokalnih prizoriščih in nato tudi v bolj oddaljenih krajih. Na začetku letošnjega leta so izdali svoj prvi singel, ki nosi naslov Dolls. Zasedba je zelo ponosna na svoje dosedanje uspehe in se veseli novih izzivov, kot je izdaja njihovega prvega albuma, ki prihaja predvidoma z začetkom novega leta.

Organizacija: Kino Šiška 

Predvaja se…