Glasba

02. 10. 2016

SLIM CESSNA’S AUTO CLUB

“To je bend, ki igra v baru na koncu sveta.” – Jello Biafra (Dead Kennedys) Po devetih izdanih albumih (večina je izšla pri legendarni založbi Alternative Tentacles) in nastopih z izvajalci, kot so Johnny Cash, 16 Horsepower, Throwing Muses, Violent Femmes in številni drugi, bo luč sveta ugledala nova plošča, Auto Club pa se spet podaja

“To je bend, ki igra v baru na koncu sveta.” – Jello Biafra (Dead Kennedys)

Po devetih izdanih albumih (večina je izšla pri legendarni založbi Alternative Tentacles) in nastopih z izvajalci, kot so Johnny Cash, 16 Horsepower, Throwing Muses, Violent Femmes in številni drugi, bo luč sveta ugledala nova plošča, Auto Club pa se spet podaja na ceste.

Šarmanten, privlačen, žalosten in smešen, Slim Cessna’s Auto Club so ožigosali že s tako rekoč vsemi možnimi glasbenimi opisi. Za bend, ki od občinstva zahteva sodelovanje tako v živo kot ob poslušanju plošče, se to zdi ustrezno, saj SCAC svojo glasbo opisuje kot ameriško (kaj ni ravno to tisto, kar Amerika je in je bila, mešanica tega in onega, iz česar nastane nekaj novega?), po dveh desetletjih delovanja in obstoja kot SCAC pa je skupina izoblikovala samosvoj žanrski izraz.

Glasbila so bobni, kontrabas, kitara pedal steel, bendži, piano, kitara, vokali in zgodbe. Zasedba je za Alternative Tentacles, založbo Jella Biafre, izdala kritiško hvaljene albume (Village Voice, Denver Post, San Francisco Chronicle). Spin Magazine in No Depression sta jo opisala kot najboljši koncertni bend v ZDA. Vsaka skladba je premišljeno zasnovana z edinstvenimi aranžmaji, vrhunsko izvedena, nato pa do polnosti udejanjena z izvirnimi, poglobljenimi in inteligentnimi besedili. Z dvema izmed najbolj karizmatičnih frontmenov naokoli (Westword) in štirimi priznanimi glasbeniki SCAC predstavlja preteklost, sedanjost in prihodnost ameriške glasbe.

FB dogodek>

Predvaja se…