Glasba

25. 05. / sre / 20:00

dvorana Komuna

koncert

SLIFT

+ Šajzerbiterlemon

Predprodaja 12 €

Na dan 14 €

Po navdušujočem nastopu na festivalu MENT Ljubljana 2020 se s samostojnim koncertom k nam vračajo francoski čarodeji psihedeličnih vesoljskih križarjenj, krautovske zamaknjenosti in masivnih rifovskih vibracij – SLIFT!

Težki rifi, psihedelija in znanstvena fantastika – progresivni zvok zasedbe SLIFT poslušalca pelje na pisano potovanje do meja krauta in stoner rocka. Francoski trio je svojo astralno pustolovščino začel leta 2017 s kaotično distorzijo in hipnotičnimi rifi EP izdaje Space Is The Key, leto pozneje pa na podlagi celonočnih jam sešnov postregel z dolgometražnim prvencem La Planète Inexplorée. Ta je pritegnil pozornost ljubiteljev natripiranega garažnega rocka širom Evrope in zasedbo med drugim prvič pripeljal tudi v Šiško kot predskupino legendarnemu Jonu Spencerju.

Naslednje leto, tik preden je svet zapadel v svojo lastno znanstveno fantastiko, so fantje izdali dvojni album Ummon, mogočen zvarek strupenega krautrocka in kozmičnega jazza, prežetega s težkimi, nasičenimi kitarami, gromozanskimi bas vibracijami in svetlobno hitrimi bobni. Izdajo so obeležili tudi z nastopom na znamenitem radiu KEXP, posnetek sešna na YouTube pa danes šteje že več kot milijon ogledov oz. toliko kot približno enako star nastop njihovih bolj znanih avstralskih kolegov King Gizzard & The Lizard Wizard. Kam nas bo odneslo ob tokratnem obisku SLIFT, ki jim je pred kratkim pripadel tudi častitljiv naziv rezidenčnih izvajalcev slovitega festivala Roadburn 2022, ne vemo in niti ne pomembno. Kot so v odobravajoči recenziji zapisali pri Louder Than War: Novi svetovi so pripravljeni za odkritje in SLIFT spet vzletajo.

Kot predskupina bo nastopila nič manj udarna hrupna trojica, nosilci štafete beograjskega garažnega panka Šajzerbiterlemon, ki so leta 2020 na festivalu MENT skupaj s SLIFT tresli oder metelkovske Menze pri koritu.

Leta 2019 so pri hrvaških specialistih za hrupno glasbo Geenger Records izdali svoj prvenec Iza naših zidova, za maj 2022 pa napovedujejo izid novega albuma, ki obljublja nov zvok z enako mero ostrine.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

BON21
Za nakup vstopnice je mogoče unovčiti tudi BON21 na blagajni Kina Šiška od ponedeljka do petka med 15.00 in 20.00 oziroma na dan dogodka. Več o načinu unovčevanja ter dokumentih, ki jih potrebujete za unovčitev, si preberite na spletni strani FURS.

Organizacija: Kino Šiška.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Predvaja se…