Glasba

23. 04. 2020

dvorana Katedrala

SLADICA 20 LIVE
 – PRESTAVLJENO

promocija albuma

Zeds bo ob dvajsetletnici pregrešne Sladice s skupino glasbenikov in pevcev v živo predstavil avtorski projekt Sladica 20!

Začetki Sladice segajo v leto 2000, ko je kot radijska oddaja Sladica RnB Soul poslušalcem ponudila kakovosten program soula in RnB-ja. Od prvega mikstejpa in prvega glasbenega dogodka do prve Sladice Live, ko so se didžejm na odru pridružili pevci in glasbeniki, je Sladica dobivala nove in nove oboževalce. V skoraj dveh desetletjih se je zvrstilo 45 dogodkov, 12 mikstejpov, 100 različnih ustvarjalcev in 30.000 obiskovalcev, Sladica pa ostaja edinstven in eden redkih glasbenih projektov, ki večkrat letno poveže ljubitelje RnB ter soul glasbe in njene ustvarjalce ter spravi ljudi na plesišča.

Ob 20. obletnici Sladice je Zeds s skupino glasbenikov in pevcev ustvaril avtorski projekt Sladica 20. S soulom obarvan album bo izšel konec marca, konec aprila pa bo celotna ekipa Sladica na velikem odru Kina Šiška predstavila album ter vstavila še kakšen klasičen soul vložek. Za after se seveda ob takšni zasedbi ni bati.

Bendu v zvezdniški zasedbi Ivo Rimc (bobni), Jani Hace (bas), Tadej Košir (kitara), Erik Marenče (klaviature), Martin Janežič – Buco (perkusije), Bojan Zupančič (saksofon) in Tomaž Gajšt (trobenta) se bodo na vokalu pridružili Marina Martensson, Lara Love, Maya, Ghet, Karin Zemljič, Hannah Mancini, Tokac, Jani, Urban Lutman, Marko Louis, Doša, Skova & Bereka, Malike ter spremljevalne pevke Katja Sever Kržič, Saša Matajič in Klara Klasinc. Sladica pa ne bi bila Sladica, če za gramofoni ne bi stali Bajo, K’Pow in seveda Zeds!

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Sladica v sodelovanju s Kinom Šiška.

Predvaja se…