Ostalo

12. 10. 2018 - 12. 10. 2018

DobraVaga

festival stripa Tinta

SKRIVNOSTNI ŠOV ROTOPOL

delavnica

Udeleženci delavnice, ki jo pripravlja nemška neodvisna založba Rotopol, bodo tako kot umetniki, sodelujoči na istoimenski razstavi, prejeli škatlico drobnih in nenavadnih predmetov ter jih skušali s pomočjo asociacij povezati med seboj v kratke pripovedi, ki jih bodo nato zrisali v obliki stripa ali ilustracije. Delavnico bosta vodili ilustratorka in soustanoviteljica založbe Rotopol Rita Fürstenau in stripovska avtorica Alice Socal.

Rita Fürstenau (1982, Berlin) je nemška ilustratorka, oblikovalka in založnica. V Kasslu je študirala vizualne komunikacije s poudarkom na ilustraciji in pedagogiko. Leta 2007 je soustanovila založbo Rotopol, specializirano za izdajanje stripovskih in vizualnih pripovedi. Kot ilustratorka dela za različne naročnike, svoja avtorska dela pa objavlja pri založbi Rotopol v obliki knjig, zgibank, papirnatih iger, razglednic, ročno potiskanih skicirk ter izdelkov iz blaga. Poleg umetniškega ustvarjanja in založniškega dela je aktivna tudi kot likovna pedagoginja, vodi delavnice stripa, ilustracije in sitotiska. Živi in ustvarja v Kasslu.

Alice Socal (1986, Benetke) je študirala ilustracijo in strip na Akademiji za likovno umetnost v Bologni in na HAW v Hamburgu, kjer je diplomirala pri Anke Feuchtenberger in Stefanu Ricciju. Sodelovala je na več razstavah, med drugim na festivalih stripa v Trevisu, Bologni, Linzu in Hamburgu. Dela za različne založnike in na različnih projektih, od stripov za otroke do stripovskih reportaž. Doslej je pri založbi Rotopol izdala dve samostojni stripovski izdaji: Sandro (2016) in Cry Me a River (2017). Živi in ustvarja med Berlinom, Hamburgom in Benetkami.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku in je namenjena starejšim od 15 let. Obvezna je predhodna prijava na: tanja.skale@kinosiska.si.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…