Glasba

22. 04. 2021

Kino Šiška

Skova in Skovani

spletni prenos koncerta

Trnovski reper Skova nam bo v spletnem prenosu predstavil svoj prvenec Theatrum, “najboljši slovenski rap album zadnje dekade” po mnenju 24ur.com. Za povrh bo na našem odru prvič stal skupaj s svojim novim spremljevalnim bendom Skovani.

VSTOPNICE:

Vasja Vipotnik – Skova je trnovski reper, pisec besedil, freestyler in poet, ki se z rapom ukvarja že od mladih let, prvič pa je nase vidneje opozoril leta 2016 na odmevnem rap battlu “Cajt za fajt”. Kmalu zatem je posnel rap kompilacijo Okus metropole, nato organiziral dobrodelne koncerte in vodil delavnico kreativnega pisanja v ljubljanskem mladinskem centru Ulca – vse aktivnosti, ki se skladajo z njegovim glasbenim izrazom, ki navdih za družbenokritična besedila črpa iz vsakodnevnega življenja.

Konec lanskega leta je najprej udaril s skladbo “Rap Michelangelo”, ki je postala popevka tedna na Valu 202, zatem pa še s težko pričakovanim prvencem Theatrum. Okoli rdeče niti gledališča je Skova zajel zadnjih pet let svojega življenja in požel kritiško hvalo. Za inštrumentalne podlage na plošči so poleg domačih hip hop producentov (Edich, Eleven Eleven, Beat by Dauc, Anže Petrač) med drugim poskrbeli tudi člani zasedbe Moveknowledgement, na Šiškinem odru pa mu bodo aprila prvič v živo ob boku stali Skovani – v času pandemije nastala spremljevalna zasedba mladih glasbenikov iz žanrsko raznovrstnih bendov (Kokosy, Kiwi Flash, …). Poleg Skovanov se bosta Skovi pridružila na odru tudi dva spremljevalna vokala in sicer Urh Mlakar – Um in pevka Zala Deželak, ki bosta poskrbela za melodične refrene in tako popestrila vzdušje.

Zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov bo tokratni koncert potekal v neposrednem plačljivem prenosu na platformi Entrio, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah.

Opomba: večji del prihodkov od spletnih ogledov gre, poleg honorarja, izvajalcem. Podprite domačo glasbeno ustvarjalnost.

*Family pack je namenjen vsem tistim, ki si boste koncert ogledali v večjem številu na istem zaslonu. Seveda nihče ne bo vedel, če ste kupili samo eno vstopnico, boste pa z nakupom family pack vstopnice nastopajoče še bolj podprli.

Na dan dogodka je nakup vstopnic možen do 21.40.

Organizacija: Kino Šiška.

 

Predvaja se…