Glasba

21. 09. 2019

trg pred Kinom Šiška

KŠ X

ŠIŠKA OPEN 2019

dan urbanega dogajanja

Že tretje leto zapored bo naše dvorišče oživelo s pestrim celodnevnim dogajanjem! Čez dan se boste lahko preizkusili v različnih športnih, ustvarjalnih in kulturnih dejavnostih, zvečer pa bodo v čast naše 10. obletnice nastopili domači izvajalci, ki so v preteklem desetletju pomembno zaznamovali tako Šiško kot slovensko glasbeno sceno: Laibach, Matter, Koala Voice, zalagasper, MRFY, YGT in Klemen Klemen. Vstop na vse dogodke je seveda tudi letos brezplačen.

Začnemo že dopoldan s pestrim in razgibanim programom za vse mlade po letih in srcu, ki ga pripravljamo v sodelovanju z različnimi kulturnimi, športnimi, plesnimi in mladinskimi organizacijami, ki soustvarjajo urbani kulturni utrip tako Šiške kot mesta Ljubljana. Preizkusili se boste lahko v različnih urbanih športih in gibalnih dejavnostih, od skejtanja, rolanja, bmxa, hiphopa in breakdancea do boksa in borilnih veščin, se pomerili na pinkponk turnirju, se v praksi poučili o umetnosti grafitiranja in se udeležili različnih ustvarjalnih delavnic, uživali v branju v Knjižnici pod krošnjami ter se podali na vodeni ogled Pocestnice – prve šišenske readymade galerije na prostem.

ŠIŠENSKA POCESTNICA
“ready made” galerija na prostem: vodeni ogled
zbirno mesto: pred Kinom Šiška (rampa pri vhodu na parkirišče)

Odkrijte Šiško iz nove perspektive! Pocestnica – “ready made” galerija na prostem vas vabi na voden ogled po mojstrovinah sodobne umetnosti, ki se skrivajo na vsakem koraku Ljubljane. Oglejte si novo odkritega Michelangela, Picassa in celo Zankiča – kjer jih ne bi nikoli pričakovali!

Pocestnica z močjo domišljije spreminja vsakdanje elemente mesta v vrhunska umetniška dela. Ulične svetilke, razpoke v steni in prometni znak niso to, kar se zdijo. Pridružite se interaktivnemu ogledu galerije, sodelujte v sproščeni debati o sodobni umetnosti in prispevajte novo umetniško delo v našo zbirko.

Organizacija: KUD Ljud

DOKUMENTAREC O KINU ŠIŠKA

dokumentarni film (75’)

Dvorana Katedrala ob 18:30

Dokumentarni film režiserke in scenaristke Maje Pavlin nas popelje v čas kroničnega pomanjkanja ustreznih prostorov za sodobno glasbeno, vizualno in uprizoritveno umetnost do odprtja in vzpostavitve osrednje slovenske institucije za urbano ustvarjalnost … nad katero visi izziv – kako peljati slalom med nalogami in omejitvami javnega zavoda ter pričakovanji in potrebami scene? Med naraščajočo izključujočo mentaliteto ter osnovno idejo zavoda o multikulturnosti, povezovanju in vzpodbujanju različnih ustvarjalnih praks?

Produkcija: TV Slovenija (dokumentarni program).

Vstop prost.

*v primeru dežja bo dogodek v dvorani Katedrala

Zvečer pa bodo na odru pred Kinom Šiška nastopili domači izvajalci, ki so pretekle rojstne dneve Kina Šiška obeležili z velikimi koncerti v naši Katedrali – Klemen Klemen, Koala Voice, Laibach, Matter, MRFY in YGT – ter novi fenomen slovenskega popa zalagasper. Skupaj se bomo spomnili preteklih desetih let in nazdravili prihodnjim. Vabljeni v Šiško, vabljeni na druženje!

Vstop prost. Podrobnosti programa in časovnico objavimo kmalu.

Organizacija: Kino Šiška, Mladi zmaji, Scena, Urban Roof, Fight Club Ljubljana & Akademija boksa, KUD LJUD, Društvo GUMB, Knjižnica pod krošnjami in drugi. Dogodek poteka v okviru praznovanja 10. obletnice Kina Šiška.

Predvaja se…