Film

27. 10. 2015

ŠIŠKA DELUXE Projekcija celovečernega filma – RAZPRODANO

Prva projekciji ob 20:00 in ob 22:00 sta razprodani! »ŠIŠKA DELUXE« Novi celovečerni film Jana Cvitkoviča Šiška Deluxe je grenko – sladka komedija o treh prijateljih, ki dramatične situacije prepleta s komičnimi in gledalca ne pusti ravnodušnega. Namenjena je srednji in mlajši generaciji, režiser Jan Cvitkovič, pa se z njo vrača k začetkom pripovedovanja zgodb h

Prva projekciji ob 20:00 in ob 22:00 sta razprodani!

»ŠIŠKA DELUXE«
Novi celovečerni film Jana Cvitkoviča

Šiška Deluxe je grenko – sladka komedija o treh prijateljih, ki dramatične situacije prepleta s komičnimi in gledalca ne pusti ravnodušnega. Namenjena je srednji in mlajši generaciji, režiser Jan Cvitkovič, pa se z njo vrača k začetkom pripovedovanja zgodb h klasičnemu “storytelling-u”.

Zgodba govori o treh prijateljih iz otroštva, Fedru, Miletu in Zekirju, ki se zavedajo, da niso več mladi, ne znajo pa popolnoma odrasti. Lotili so se že marsičesa, a nikoli jim ni nič uspelo, ker se ničesar ne lotijo zares. Ko enemu izmed njih umre teta, in po njej podeduje majhen poslovni prostor, se odločijo, da bodo poskusili s pizzerijo. Sprva se zdi tudi ta projekt obsojen na neuspeh, ker jim ob vseh nerazrešenih težavah, ki jih ima vsak od njih ne gre zlahka od rok. V pravem trenutku se pojavi skrivnostna Milena, ki neobetavnim gostincem priskoči na pomoč. Skozi film spremljamo vzpone in padce glavnih protagonistov v osebnem življenju, pa tudi pri uresničevanju poslovne ideje. Toda tudi večni mladeniči enkrat odrastejo in prav to je pot, ki jo prehodijo glavni junaki filma Šiška Deluxe.

Os okoli katere se film nenadoma obrne v nepričakovano smer, je petletna deklica Kristina, ki nekega dne brez besed odide. To povzroči nemalo razburjenja, privede pa tudi do treznega razmisleka, in na koncu se raztreseni kosi sestavljanke zložijo v skoraj idilično sliko. Tudi večni mladeniči enkrat postanejo možje, in prav to je pot, na katero se podajo glavni junaki filma Šiška Deluxe, v katerem se komično prepleta z dramatičnim v lahkotnem drncu, ki srečnega konca v nobenem trenutku ne postavi pod vprašaj.

Žanr: komična drama
Dolžina: 108 min

USTVARJALCI FILMA:

režiser in scenarist: Jan Cvitkovič
direktor fotografije: Jure Černec
producenta: Aleš Pavlin, Andrej Štritof
koproducenti: Ondřej Zima, Pavel Berčík, Robert Naskov, Jan Kohout, Lukáš Moudrý
scenografija: Vasja Kokelj, Ivan Bartling
montaža: Dafne Jemeršič
kostumografija: Emil Cerar, Žaklina Krstevska
maska: Anja Godina, Goran Ignjatovski
glasba: Aleksander Pešut – Schatzi

Predvaja se…