Glasba

20. 05. 2020

dvorana Katedrala

štream špecial x SILENCE: IZ NOVEGA SVETA

Koncert za nabito prazno dvorano

Koncertni prenos iz Kina Šiška na TV Slo2, Val 202, www.rtvslo.si in Kino Šiška Youtube kanalu.

“Dragi sopotniki,

svet na drugi strani okna deluje nespremenjen, kljub temu pa je naša realnost obrnjena na glavo. Objemi in poljubi so se prelevili v ekstremen šport. Stisku roke grozi izumrtje. Izogibanje starejšim v širokem loku je po novem znak naklonjenosti.

Še nekaj mesecev nazaj so nas politiki prepričevali, da ‘alternative ni’. Danes pa ponavljajo, da ‘nič več ne bo tako, kot je bilo’ in sprejemajo drastične ukrepe. In kar je še bolj čudno: tisti, ki smo želeli mirnejši, prijaznejši svet, se danes spopadamo z nepričakovano abstinenčno krizo, s presenetljivim hlepenjem po vrnitvi v svet, ki smo ga želeli pustiti za seboj.

V zraku, ki ga dihamo, je novoodkrita svežina in globina, zvezde pa sijejo z močnejšim leskom. Celo stari komadi zvenijo drugače—novi pomeni vznikajo med vrsticami besedil, glasba pa brenka po drugih emocionalnih strunah.

Pridružite se proslavi ob turbulentni splavitvi novega sveta. Nazdravili bomo potencialu in se spomnili nevarnosti tega izjemnega trenutka. Slednji je istočasno inspirativen in strašljiv, ker nam nazorno kaže, da je v resnici čisto vse mogoče.”

https://www.silence-zone.org/

Neposredni prenos dogodka bo na TV Slovenija 2, Val 202, www.rtvslo.si in Kino Šiška Youtube kanalu.

Organizacija: RTV Slovenija v sodelovanju s Kinom Šiška.

Predvaja se…