Glasba

16. 02. 2018

dvorana Komuna

SEXTILE

+ Plastic Knives

Surova punk energija sedemdesetih in prefinjena temačnost post-punka osemdesetih let prejšnjega stoletja, združeni v vznemirljivo svežem zvoku – razjarjeni in neizprosni prestolonasledniki losangeleškega podtalja Sextile se bodo na prvi evropski turneji ustavili tudi pri nas. Ne zamudite vročega mladega benda, ki je po mnenju Louder Than War izdal eno najboljših plošč leta! Ogrel nas bo hrvaški dvojec Plastic Knives, ki raznolikost izvajalcev, kot so The Mars Volta, Queens of the Stone Age in Foals, združuje z nabrušenostjo sodobnejših elektronskih izvajalcev, kot sta Justice in Crystal Castles.

Sextile je od nastanka leta 2015 stalnica losangeleškega undergrounda, intenziven vokal, predirljivo distorzirane kitare, prvinski bobni in hipnotične synth linije prvenca pa so med drugim prepričale tudi zasedbo The Soft Moon. Po povratku z divje skupne turneje se je četverec letos spet zaprl v klet in spisal ostro drugo ploščo, politično nabito Albeit Living, na kateri je čutiti od The Jesus and Mary Chain, Cabaret Voltaire in Public Image Ltd. do D.A.F., Suicide ter Section 25.

S tem temnim, a optimističnim bojnim krikom za današnje negotove čase se zasedba prvič odpravlja čez lužo, v okviru turneje pa bo februarja s svojim “primitivnim post-punkom iz vesolja” treščila tudi v Šiško.

Hrvaški electro rock duo Plastic Knives z veznim gradivom mastnih bobnov združuje večplasten eksperimentalni rock in zvočni bes electroclash synthov. Dvojec odlikujejo energični nastopi v živo, do zdaj pa je izdal tri na domačih tleh dobro sprejete kratkometražne albume.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…